1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. LTB, fotoğraf yarışması düzenliyor
LTB, fotoğraf yarışması düzenliyor

LTB, fotoğraf yarışması düzenliyor

Yarışma için başvurular 15 Mart’a kadar yapılabilecek

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Lefkoşa’nın meydanları, surları, sokakları, insanları, kültürel değerleri ve tarihi dokusunun, katılımcıların gözünden fotoğraflanması amacıyla “Kadrajda Lefkoşa” isimli fotoğraf yarışması düzenliyor.

Şartnamesi Lefkoşa Türk Belediyesi’nin web sayfasında yer alan yarışmaya web sayfasından ve indirilen formun doldurulmasıyla 15 Mart’a kadar başvurulabilecek.

Bugün saat 10:00’da Lefkoşa Türk Belediyesi Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenlenerek, yarışmayla ilgili bilgiler verildi.

Basın toplantısında LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Fatoş Miralay ve sponsorlar Asbank, Californian Restorant, Esmen-Grup, Oral Fotoğrafçılık ve Arkadaş Pastanesi temsilcileri birer konuşma yaptılar.

HARMANCI

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Belediye’nin Kültür Sanat Komisyonu’nun bu yarışma için uzun zamandır uğraş verdiğini kaydetti.

Fotoğraf çekmenin yasak olduğunun tabelalarda en fazla yer aldığı şehrin Lefkoşa olduğunu dile getiren Harmancı, ilerleyen zamanda fotoğraf çekmenin çok serbest olduğu bir şehri soluyacaklarından emin olduğunu ve bunun için uğraşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Harmancı, fotoğraf alanına gelişen teknolojinin de katkısıyla genç neslin yoğun merak saldığını ve bundan dolayı en hızlı gelişim gösteren dalın fotoğrafçılık olduğunu dile getirdi.

Tüm katılımcıların yarışmaya ücretsiz bir şekilde katılabileceğini kaydeden Harmancı, sponsorların kendilerine çok ciddi katkılar sağladığını dile getirdi ve sponsorlar Asbank, Californian, Oral Fotoğrafçılık, Esmen Grup ve Arkadaş Pastanesi’ne teşekkür etti.

Hedeflerinin yarışmayı geleneksel hale getirmek olduğunu belirten Harmancı, Lefkoşa’yı tiyatro dışında bir alanda da geliştirmek istediklerini ifade etti.

Harmancı, özgür bir şehirde özgürce fotoğrafların çekildiği ve yayınlandığı bir coğrafya yaratabilmeyi de diledi.

MİRALAY

LTB Kültür Sanat Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Fatoş Miralay da Lefkoşa’nın yüzyıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığını ve Lefkoşa’nın sokaklarında özellikle surlar içinde uygarlıkların izleri ve eserlerinin bulunduğunu kaydetti.

Bu yarışma ile Lefkoşa’nın tüm bu sentezle bütünleşen dokusuna yeni bir bakış açısı getirmek istediklerini ifade eden Miralay, “Kültürüne, sokağına dokusuna mekanına binalarına ve insanlarına yeni bir bakış açısıyla fotoğrafçıların gözünden bir açılım getirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Yarışmanın juri üyeliğini Hasan Hüseyin, Gazi Yüksel, Kerim Belet, Fatoş Miralay ile İlkem Tunar Öntaç yapacak.

Harmancı ve Miralay’dan sonra sponsor temsilcileri de konuşarak bu organizasyonda yer almaktan mutluluk duydukları kaydettiler ve duygularıyla düşüncelerini aktardılar.

(tak) 

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur