1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LSD'DE 'RAPOR' BEKLEYİŞİ
LSDDE RAPOR BEKLEYİŞİ

LSD'DE 'RAPOR' BEKLEYİŞİ

LSD nedeniyle Nergisli’deki bir ağılda itlaf edilen büyükbaş hayvan sayısı 8’den 11’e çıktı

A+A-

Nergisli'de LSD görülen ağıldaki hayvanlardan alınarak Türkiye’ye gönderilen tahlil sonuçlarının en geç yarına kadar Veteriner Dairesi’ne ulaşması bekleniyor. Tahlillerin pozitif çıkması halinde diğer hayvanlar da itlaf edilecek.

Ayşe GÜLER

Nergisli’deki bir ağılda görülen LSD nedeniyle itlaf edilen büyükbaş hayvan sayısı 11’e yükseldi.
Ağıldaki diğer hayvanlardan alınan tahlillerin sonuçlarının ise en geç yarına kadar Veteriner Dairesi’ne ulaşması bekleniyor. Tahlillerin pozitif çıkması halinde diğer hayvanlar da itlaf edilecek.

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Nergisli’de bu hafta içerisinde 3 büyükbaş hayvanın daha itlaf edildiğini ve toplam sayının 11’e çıktığını açıkladı. Türkiye’den beklenen raporların sonuçlarının en geç yarına kadar ellerine ulaşmasının beklendiğini kaydeden Gökşan, aşı ihalesinde son aşamaya gelindiğini de aktardı.

Karantina devam ediyor
Öte yandan LSD hastalığının Nergisli’deki ağılda görülmesinin ardından Veteriner Dairesi tarafından başlatılan karantina devam ediyor. 3 kilometrelik karantinaya alınan bölgede damızlık hayvan giriş ve çıkışının yapılması yasak.


İlaçlamalar sürüyor
Türkiye’ye gönderilen tahlil sonuçlarını gelmesini bekleyen Veteriner Dairesi ise söz konusu ağılda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Hastalığın görüldüğü ağıla süt almak için giden araçlar ise giriş ve çıkışlarda dezenfekte edilerek, diğer ağıllara gönderiliyor.


Gökşan: “Rapor sonuçları en geç yarına kadar elimizde olacak”

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Nergisli’de bu hafta içerisinde 3 hayvanın daha itlaf edildiğini ve toplam sayının 11’e çıktığını açıkladı.
Gökşan, Türkiye’den beklenen raporların sonuçlarının da en geç yarına kadar ellerine ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
Bununla birlikte ülkedeki büyükbaş hayvanlara uygulanacak aşı ile ilgili çıkılacak ihalede son aşamaya gelindiğini aktardı.

YENİDÜZEN’e hastalığın son durumu ile ilgili değerlendirmede bulunan Gökşan,, Avrupa’dan bir uzman hekimin gelmesinin beklendiğini, söz konusu hekimden aşılarla ilgili bilgi alınacağını söyledi.

 

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur