1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra'da terör saldırısı
Londra'da terör saldırısı

Londra'da terör saldırısı

Saldırıda biri polis en az dört kişi hayatını kaybetti

A+A-

21:23

Saldırıda biri polis dört kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 20 olarak açıklandı. Yaralılardan 3'ünün Fransız vatandaşı olduğu duyuruldu.


21:03

Saldırıda ölenlerin sayısı 3'e yükseldi, 20 kişi de yaralandı.


19:16

Reuters: Saldırıda yaralanan bir kadın kayatını kaybetti. 4'ü ağır 10'dan fazla yaralı var.


İngiltere Parlamentosu Başkanı David Lidington, parlamento binasında yaşanan olayda bir polis memurunun bıçaklandığını belirtti.

Milletvekillerine bilgi veren Lidington, "ciddi" bir olayın ardından "saldırgan olduğu iddia edilen kişinin" silahlı polis tarafından vurulduğunu söyledi.

Asya kökenli ve 40'lı yaşlarda olduğu belirtilen bıçaklı saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. 

lon.jpg

 

BBC Muhabiri Laura Muenssberg, polisin kendisine birinin vurulduğunu söylediğini ve milletvekillerinin de "üç ya da dört el silah sesi duyduklarını" belirttiğini aktardı.

Milletvekilleri ve parlamento çalışanlarına ofislerinde kalmaları talimatı verildi.

Reuters haber ajansının olay yerindeki fotoğrafçısı ise parlamento binası yakınlarındaki Westminster Köprüsü üzerinde ağır yaralı yatan iki kişi gördüğünü söyledi.

Parlamento binası giriş-çıkışa kapatıldı ve çalışmalar askıya alındı. Bina yakınlarındaki metro durağı da ulaşıma kapatıldı.

İSKOÇYA'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI 

Londra'daki saldırı sonrası İskoçya Parlamentosu'nda güvenlik önlemleri arttırıldı. Ancak bu aşamada bir saldırı tehdidi olmadığı ifade edildi.

LONDRA'DA 2005'TEKİ SALDIRIDA 52 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz 2005 yılında eş zamanlı terör saldırıları yaşanmıştı. Metroda ve belediye otobüslerini hedef alan canlı bombalı saldırılarda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 700 kişi yaralanmıştı.

harita.jpg

 

Bu haber toplam 4111 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler