1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Londra'da festival tartışması
Londra'da festival tartışması

Londra'da festival tartışması

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, Londra’da tek festival yapılmasını savunduğunu açıkladı.

A+A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, Londra’da tek festival yapılmasını savunduğunu açıkladı.

Konsey, Londra’da gerçekleştirilen festivaller konusunda yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun 30 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nden ayrılarak 23 Haziran’da ayrı bir festival yapma kararı aldıklarını üzülerek medyadan öğrenmiş bulunmaktayız” denildi.

Tarafların daha önce Başbakan Tufan Erhürman huzurunda bir araya geldiği ve ortaya konulan şartlar çerçevesinde anlaşma sağladığı hatırlatılan açıklamada, 2 Nisan akşamı dört kuruluştan dörder kişinin KKTC Londra Temsilciliği binasına resepsiyon için davet edildiği kaydedildi ve “Bu toplantıda daha önce Başbakan’ın huzurunda anlaşılan şartlar değiştirilmek istendi ve bizlere emrivaki yapılmaya çalışıldı” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle denildi:

“Daha önce karşı çıkmamıza ve Başbakan’ın huzurunda konuşulmasına rağmen, kaydı hiçbir yerde bulunmayan Turkish Cypriot Trust (TCT) adına festivale katılmak, bugüne kadar yaptığımız çalışmaları silmek, yeni festival komitesi kurmak ve her şeye sıfırdan bu komiteyle başlamak istediler.

Buna rağmen biz masadan kalkmadık. Yaptığımız tek şey Başbakan’ın huzurunda anlaştığımız şartlara sadık kalmak oldu. Bunlardan vazgeçmeyeceğimizi hem Başbakan’a hem de kendilerine bildirdik. Şartlarımıza sadık kalınmadığı ve Başbakan’dan cevap gelmediği müddetçe toplantılara katılmayacağımızı da belirttik.

Festivalin muhatabı olan Konsey’e haber vermeden, tek taraflı olarak festivalden çekildiklerini ve ayrı bir festival yapacaklarını medyaya duyurmaları ise bizi gerçekten çok şaşırttı. Şimdi anlıyoruz ki bütün bunlar 2 Nisan’daki resepsiyondan bir gece önce kendi aralarında yaptıkları bir toplantıda planlanmıştı.”

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin hâlâ tek festivali savunduğu ve masadan kalkmak istemediği vurgulanan açıklamada “En başta anlaştığımız şartlar çerçevesinde kendileriyle bu yolda beraber yürümeye varız. Geçen sene yaptıkları gibi yine masadan kalkmak istiyorlarsa, kendilerine başarı ve şans dilemekten daha fazla yapabileceğimiz bir şey yoktur ” ifadeleri kullanıldı.

 

Foto arşiv

Bu haber toplam 1923 defa okunmuştur
Etiketler : ,