1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Londra’da en iyilerle yarıştılar
Londra’da en iyilerle yarıştılar

Londra’da en iyilerle yarıştılar

Ares Spor Kulübü triatletleri Uluslararası Triatlon Birliği (ITU) tarafından düzenlenen “World Triathlon Series”in Londra ayağına katılarak yarışı başarı ile tamamladı

A+A-

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU) tarafından gerçekleştirilen “World Triathlon Series”in Londra ayağına katılan ülkemiz kulüplerinden Ares sporcuları, yarışı başarı ile tamamladılar. Dünya şampiyonasının bir ayağını oluşturduğundan ve genel klasmana puan verdiğinden dünyanın en başarılı triatletlerinin de katıldığı Londra’daki yarış çok görkemli organizasyona sahne olurken aşırı soğuk havada gerçekleşti.

6 bin kişi mücadele etti

ITU World Triathlon Series Londra ayağında yaklaşık 6 bin kişi mücadele etti. Özellikle yüzme parkurundan sonraki bisiklete başlama alanında yer alan 6 bine yakın bisikletin olduğu değişim alanının görkemi göze ne kadar hoş görünse de sporcular açısından sıkıntılı bir alan oluşturdu.

Erkeklerde son olimpiyat şampiyonu Alistari Brownlee, Mario Mola, olimpiyat ikincisi Jonathan Brownlee, Fernando Alarza gibi isimlerin yer aldığı yarışta, kadınlarda ise son 10 yarışın galibi Gwen Jorgensen, Katie Zaferez ve Sarah True gibi başarılı isimler WTS London’da yer aldı. Erkeklerde Alistari Brownlee’nin birinci olduğu yarışta, ikinci Fernando Alarza oldu. Kadınlarda Gwen Jorgensen bir kez daha zirveyi kaptırmazkem, kadınlar genel klasman ilk 3’ünü Amerika’lı sporcular olduşturdu.

Uluçay yaş grubunda beşinci oldu

Sezon başında Türkiye şampiyonasının ilk olimpik triatlonunda genel klasman birinciliği elde eden, ülkemizin en başarılı kadın triatleti olan Emine Uluçay, Londra’da kariyerine yeni bir başarı daha ekledi. Emine, WTS London’da 02:37.04’lük derece elde ederek yaş grubunda 5’inci oldu.

Yüzme parkuru sonrası yaşadığı sorun nedeniyle ciddi zaman kaybı yaşayan Çağan Öztuna’nın 02:38.37’lik derece ile tamamladığı yarışı Hasan Işıman da 02:44.24 ile noktaladı.

Londra’da sprint mesafede yarışan Ares sporcularından Kemal Elektrikçi ise yarışta 1:16.11’lik derece elde etti.

 

 

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur