1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Lokum Restorant
Lokum Restorant

Lokum Restorant

Lokum Restorant

A+A-

 

Zekai ALTAN


Bir restoranta ne için gidersinz. Size cazip gelen nedir. Bulunduğu konumu mu, işletmecisi mi, konforu  mu yoksa personeli mi. Yoksa mutfağı  mı. Bunlardan biri sizin gideceğiniz mekan için gerekçelerinizden biri olur. Ben genelde personeli ve mutfağını beğendiğim restorantları tercih ederim. Kendimi rahat hissedecek tad alacağım mönülerini tatacağım restorantlar olur. Benim favorim olanlar da vardır. Hatta sandviççiler arasında favori olarak seçtiklerim de vardır. Mağusa veya Lefkoşa’da. Seçiciyim. Bu mekanlarda rahat olurum. Öyle mekanlar vardır. Inanılmaz. Çok kaliteli bir mekanda yemek aldık. Mekana inanılmaz bir yatırım yapıldı. Dekoru, ayrıntıları yapılan yatırım miktarı inanılmaz rakamlar. Her köşede bir personel. Çok yönlü bir mekan. Yemeklerin lezzeti çok iyi değil ama iyiydi. Servis iyi değildi. Bu kaliteye uygun bir servis değildi. Ben bu yatırıma karşı ne sıcak bir atmosfer ne de bu yatırıma layık bir konsept bulamadım. Bir kere de daha gitmem. En azından facebook’luk bir endişem de yoktur. Eğer buraya yemek almak için gidecekseniz düşünmeniz gerekir. Bir gurme gibi. Ve yiyeceğiniz yemek veya mönüyü de bilmelisiniz. Zaman zaman favoriniz olacak. Eğer restoranta gidip yediğiniz mönünün bile farkında olmadan yalnızca bu pahalı restorantta yemek yedikten sonra facebook’ta fotoğraf paylaşmak ile “restorant çok güzeldi” yorumunu yapmak biraz çelişki yaratır. “Restorant iyidir“ yorumu da mönülere hakkını veren diğer restorantlara haksızlık olur. Bu tür mekanlar lezzet mekanları değildir. Geçenlerde Alman misafirimiz ile dining-out dediğimiz dışarıda yemek aldık. Çok uzağa gitmek istemedik. İskele kavşağında geçmişi bir yıl olan ve ismi değişen bir mekana gittik. Lokum restorant.

LOKUM GİBİ LEZZETLER

Lokum Restorant Karpaz’a dönen yoldaki kavşağın hemen yanıda.  Çok pahalı bir yatırım değil. Doğrusunu söylemek gerekirse biraz terddütlü gittim. Sade bir mekan. Geniş dış ve iç alan. Masalar örtülü  ve a la carte servisine göre  planlandı. Fazla bir cazibeliği yok gibi. En önemli avantajı ana yol üzerinde. Açık ve ferah. Araç park sorunu da yok. Temiz ve hijyenik. Personeli  güleryüzlü.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı oldukça kaliteli. Özenle hazırlandı. Mönüler açıklamalı ve fotoğraflı. Seçeceğiniz mönü hakkında size bilgi veriyor. Seçiminizi kolaylaştırıyor. Mönü Türkçe, İngilizce ve Rusca dillerinde hazırlandı. Mönüyü inceledikten sonra karar verdik. Eşim bildiğimiz pirzola, misafrimiz Alfred de tavuk şiş ve ben de biftek siparişi verdim. Biftek olmadığı için ben de siparişimi Adana iskender olarak değiştirdim. Ana yemek servisinden önce salata, ezme ve Türk mutfağına özgü büyük pide siparişi yapıldı. Ve bunları takiben de ana yemek servisi yapıldı. Doğrusu bu lezzeti beklemiyordum.  Genelde ızgara pirzola sert olur. Tavuk şiş de böyle saman gibi. Soğuyunca da yenecek gibi değil. Ama bunlar restorantın adına yaraşır şekilde lokum gibi oldu. Garnitüleri de pilav, biber ızgara ve pilav.   Adana iskenderin tadı çok güzel. Bursa iskenderini pek aratmadı. İskenderi iskender yapan o tadı buldum, tattım. Kullanılan tereyağı, domates sosu ve en önemlisi iskender dönerin altındaki yağlı pide. Küp şeklinde doğranış pide parçacıklarını bu sosa batıra batıra yedim ve tad aldım. Ahçı yoğurdu tüm iskenderin üzerinde  yaymadı. Bu da iskenderi fazla bulamaç yapmadan yeme şansını yakaladım.  İskenderin etinin farklı olması gerekmesine rağmen ahçının eti çok iyi işlediğini çok rahat söyleyebilirm. İskender kebabının yapıldığı etin Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan yapıldığını da belirtmek gerekir. Bu güzel akşam yemeği sonrası bu sade mekanda tattığımız akşam yemeği sonrası ahçıyı yalnızca tebrik edebildim. Çok başarılı. Lokum restoranta gidecekseniz lezzetli mönüler için gidin.  Paket servisi hizmetleri de verilmektedir. Tavsiye ederim.

TEL: 0533 880 02 50 -0548 888 02 50
ADRES:MAKENZİ CAD. BAHÇELER NO. 1 İSKELE

Bu haber toplam 3681 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 288. Sayısı

Adres Kıbrıs 288. Sayısı