1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Lintons Restaurant Ilgaz Village
Lintons Restaurant Ilgaz Village

Lintons Restaurant Ilgaz Village

Lintons Restaurant Ilgaz Village

A+A-

 

Zekai ALTAN


Girne’nin batı yakasına giderken Ilgaz köyünde Yeşiltepe. Ana yoldan yaklaşık üç kilometre yüksekte bir mekan. Lintons Ilgaz Village. Uzun yıllardır buraya gitmedim. Hatta Club Lapethos’ta genel müdür iken personelim ve otel misafirleri ile buralarda özel bir orman dikimi yaptık. Yaklaşık 20 yıl önce. Ülkeye bir doğa mirası bıraktık. Ana yoldan Yeşiltepe’ye çıkarken yol boyunca yeşilin tüm tonlarını görebilirsiniz. İnanılmaz bir yeşillik. Canlı bir doğa. Ve Lintons zirvede. Beşparmak sıradağlarının eteğinde... Beşparmak sıradağı adete Lintons’u korumaya almış ve gizlemiş gibi. Bunu hissedersiniz. Böyle bir doğa güzelliği olamaz. İnanılmaz. Lintons ise gizlenmiş durumda. Doğa onu ayrıca gizlemiş. O güzelim yeşil örtünün arasında.

AYRICALIKLI VE LEZZET SUNAN BİR MEKAN

Mekan ağaçlar arasında gizlenmiş ve onu pek fark edemezsiniz. Gizemli gibi. Betonarme bir yapı. Girişte geniş bir alan ve Kıbrıs fırınları. Ayrıca oturma alanı... İçalan oldukça geniş. Tipik bir a la carte mekanı. Tüm kuverler kuralına göre atılmış ve beyaz örtülü. Bar iç alanda. Çok temiz ve hijyenik bir mekan. Herşey yerli yerinde. Yani mükemel bir dekorasyon. Dağınık değil. Mekan yapısı ile uyumlu. Salonun ön tarafı teras. Hemen altınızda yüzme havuzu ve karşınızda ağaçların gizlediği odaların çatılarını görebilirsiniz. Doğa herşeyi gizlemiş durumda. Üst kat ayrı bir güzellikte ve doğa manzarasına sahip. Beşparmak sıra dağları size yüksekten bakar. Adeta üstünlüğünü ve ihtişamını ıspatlar gibi. Bu manzara karşısında yemek almanın keyfi bir başka olur. Beni karşılayan Hürmüz hanım ve Steve. Profesyonelce ve sıcak bir konukseverlik karşılaması. Şef ahçı Fırat ile tanıştık. Üniforması ile. Yemeği terasta aldık. Yorgunluğumu atmak için bir orta kahve ve arakasından da genç bir İtalyan beyaz şarabı. Bu arada konuklarımızı beklerken de sohbet. Şarap, ortam ve sohbet. Konuklarımız bayan Carol Miller ile bayan Carol Remy. Şarap ile devam. Ve tanışma. Hürmüs hanım ve Steve ise konukseverliklerini sohbetleri ve ilgileri ile devam ettirdiler. Sıcak bir ortam.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü seçimi için takdim edilen mönü kartı kuralına göre düzenlenmiş. Az ancak özellikli bir seçim. Fiyatlandırılmış ve anlaşılabilir bir mönü kartı. Girişler, ana yemekler ve tatlılar bölümü. Ben menü seçimini Hürmüs hanıma bıraktım. Lintons’un spesiyalini tatmak için. Giriş olarak günün çorbasını Steve, Carol ve Hürmüs hanım aldı. Carol ile ben de prawn cocktail with melon sorbet. Günün çorbası kremalı brokolin. Tatmadım. Ancak Carol’un verdiği tadım bilgilerine göre de krema ile brokolinin çok uyumlu bir damak tadı yarattığını söyleyebilirim. Prawn cocktail ile çok ideal kare biçiminde çok beğendiğim bir a la carte tabakta servis edildi. Rokka yaprakları üzerinde servis edilen karideslerin yanında da jüliet olarak doğranmış ve marine edilmiş sebzeler. Çok nefis bir giriş. Fırat usta marifetlerini değil daha doğrusu sanatını ortaya koydu. Ve ana yemekler ise Ispanah yatağında deniz çipura balığı. Çipura fletosu ile hazırlandı. Deniz tuzu, ıspanah, kırmızı soğan malzemesi kullanıldı. Ve Pepper corn soslu mantar dolgulu steak sarma. Bu benim mönüm. Ve favorilerimden biri. Hürmüs hanım bunu çok iyi seçti. Onu tebrik ederim. Ve Fırat usta da bunun hakkını verdi. Açılmış filet steak içerisine taze mantar, sarmısak, mevsim sebzesi, tereyağı ve baharatlar kullanıldı. Pepper corn sosta ise et suyu, taze karabiber, brandy ile  tereyağı kullanıldı. Sunum ise mükemmel. Soldurulmuş domates ve roast patates. Tabağın içerisinde yalnızca izlenecek bir biçimde hazırlandı. Seyrine doyulmaz. Ancak ben dayanamadım Fırat ustanın hazırladığı bu sanatsal tabağını servisini de Hürmüs hanım yaptı. Tabii yalnızca ben ekmek yedim. Kimse ekmek yemedi. Ben bir sokum ekmek yemezsem tat da almam, doymam da... Gerçekten nefis bir tat ve lezzet. Fırat ustayı tebrik ederim. Ve Finaller. Bu arada sohbetlerimiz devam ediyor. Şarap, manzara ve lezzetler ile... Hem lezzetleri yorumluyoruz hem de genel sohbetler yapıyoruz. Tabii Lintons atmosferi de bunun en önemli nedeni. Finaller ise ayrı bir lezzette. Mousse au chocolat. Krema ve çikolata ile hazırlanan bir tatlı. Ve cereme caramel. Lintons’da işte böyle nefis bir yemek. Eğer yolunuz düşmese de özellikle burada yemek almayı ihmal etmeyin. Ayrıca konaklayabilirsiniz de. Buradaki bu tatları, Fırat ustanın lezzetli mönülerini ve Hürmüs hanım ile Steve’in de güzleryüzlü konukseverliğini yaşayın. İhmal etmeyin. Hepimiz de bu menüden çok mutlu olduk.

TEL: 0548 890 44 52
E-MAL. info@lintonsilgazclub.com
www.lintonsilgazclub.com


MÖNÜ
GİRİŞLER: 12-25 TL
ANA YEMEKLER: 35-45 TL
FİNALLER: 15-20 TL

Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 213. Sayısı

Adres Kıbrıs 213. Sayısı