1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Limasol'da yaralı kaplumbağa tedavi edildi
Limasol'da yaralı kaplumbağa tedavi edildi

Limasol'da yaralı kaplumbağa tedavi edildi

Limasol’da yaralı bulunan yeşil kaplumbağa tedavi edildi ve denize döndü 

A+A-

Limasol’da geçen haziran ayında yaralı bulunan ve o zamandan beri Balıkçılık ve Deniz Araştırma Dairesi gözetiminde olan yeşil kaplumbağa tedavi edildi ve Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Costas Kadis’in de katılımıyla çarşamba günü düzenlenen etkinlikle denize döndü.
Sembolik olarak ‘Eleftheria’ (Özgürlük) adı verilen kaplumbağa denize bırakıldıktan sonra bir açıklama yapan Kadis memnuniyeti ifade etti.
Biyoçeşitlilik ve genelde deniz çeşitliliğinin korunmasının öncelikleri arasında olduğuna dikkat çeken Bakan, “Kıbrıs’ta, biri yeşil kaplumbağa öbürü ‘caretta-caretta’ (kalın kafalı) olarak bilinen iki tür kaplumbağaya ev sahipliği yapıyoruz. Her ikisi de uluslararası anlaşmalar ve Avrupa yönetmeliklerince korunmaktadır ve bu iki tür denizlerimizin kalitesini yansıtmaktadır” dedi.
Geçmiş yıllarda, Kıbrıs’taki deniz kaplumbağalarının üremesinin arttığını ve Kıbrıs’ın yer aldığı Avrupa programlarının ‘başarı hikâyeleriyle dolu olduğunu anlatan Kadis, yaralı bulunan kaplumbağalarla ilgili halktan yardım istedi.
Bakan, her yıl yaklaşık on deniz kaplumbağasının yaralı bulunduğunu, Larnaka Meneou’daki Balıkçılık Dairesi Deniz Araştırma Merkezinde tedavi gördüklerini ve daha sonra denize bırakıldıklarını anlattı.
Costas Kadis, Baf’ta Deniz Kayalıkları’nda bulunan fokların korunmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığını duyurdu; alınacak tüm tedbirlerle ilgili tüm uzman bilgi ve önerilerin devlet tarafından kabul edilip uygulanacağını söyledi.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
Etiketler : ,