1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Limasol Türk Kooperatif Bankası Soygunu
Limasol Türk Kooperatif Bankası Soygunu

Limasol Türk Kooperatif Bankası Soygunu

Limasol Türk Bankası Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki şubesinde 12 Şubat’ta meydana gelen silahlı soygunla ilgili 15 Şubat’ta tutuklanan H.D ve S.H’nin ardından, bu kez de S.H ve U.Y de delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, zanlı H.D’nin tutukluluk sü

A+A-

Didem MENTEŞ

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunuyla ilgili tutuklu sayısı 3’e çıkarken, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 2 kişinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.
Limasol Türk Bankası Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki şubesinde 12 Şubat’ta meydana gelen silahlı soygunla ilgili 15 Şubat’ta tutuklanan H.D ve S.H’nin ardından, bu kez de S.H ve U.Y de delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, zanlı H.D’nin tutukluluk süresi devam ediyor.
Soygunla ilgili olarak 18 Şubat’ta Mahkemeye çıkarılan ve haklarında iki gün tutukluluk emri alınan S.H ve U.Y dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmadan serbest bırakıldı.
Olayla ilgili bazı telefon görüşmeleri yanında, olay mahallinde kazağı bulunduğu belirtilen zanlı H.D’nin ise tutukluluğu devam ederken, 23 Şubat Pazartesi günü yeniden yargı huzuruna çıkarılması bekleniyor.

Soygun nasıl olmuştu?
Limasol Türk Kooperatif Bankası’na 12 Şubat saat 14.30 sıralarında giden biri kasklı biri maskeli silahlı iki soyguncu banka memurlarını tehdit ederek, toplam 8 bin 700 TL alıp, çalıntı motosiklete binerek kaçmıştı.
Olayda kullanılan motosiklet 350 metre ileride atıl bir şekilde bulunurken, zanlıların çıkarıp attıkları eldivenler, gri renk erkek kazağı ve bir adet kask da sanayi bölgesinde tespit edilmişti.
Soyguncuların 11 Şubat tarihinde Özgülen Kebap'a sahte sipariş verip, adrese giden paket servis elemanının park ettiği motosikleti çaldığı açıklanmıştı.

Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur