1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu
Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu

13 Şubat günü olayla bağlantıları olduğu iddia edilerek mahkemeye çıkarılan zanlılar S.S ve R.S’nin suçla bağlantıları olmadığı ve ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle polis tarafından serbest bırakıldı. 13 Şubat’ta tutuklanan H.D ve S.H ise yarın yeniden

A+A-

Didem MENTEŞ

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki şubesinde 12 Şubat’ta meydana gelen silahlı soygunla ilgili ilk tutuklanan S.S ile R.S’nin suçla bağlantıları olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.
Polisin geniş çaplı yürüttüğü soruşturmada ilk bulgulara bağlı olarak tutuklanan zanlılar ‘delil yetersizliği’ nedeniyle serbest kalırken, olayla bağlantısı olduğu iddia edilen ve geçtiğimiz gün tutuklanan H.D ve S.H’nin ise tutukluluk süresi ise sürürken, yarın yeniden mahkemeye çıkarılacaklar. Polis soyguncuların kullandığı çalıntı motosikleti, kaskı, eldivenleri bulurken, geçtiğimiz gün de motosikleti bıraktıktan sonra kaçtıkları beyaz renk Hyundai marka aracı tespit etmişti. Soygunda çalınan 8 bin 700 TL de halen aranıyor.

İki zanlı boşuna tutuklandı
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nda meydana gelen silahlı soygunla ilgili tutuklanan iki zanlının ardından 14 Şubat Cumartesi günü de iki yeni isim daha tutuklanmıştı. 13 Şubat günü olayla bağlantıları olduğu iddia edilerek mahkemeye çıkarılan zanlılar S.S ve R.S’nin  suçla bağlantıları olmadığı ve ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle polis tarafından serbest bırakıldı. Her iki şahıs da Mahkeme’de verdiği şahadetlerinde ‘suçla kesinlikle ilgileri olmadığı, görgü tanığı ile yüz yüze gelmedikleri ve eldivenlerin alındığı hırdavatçıdaki kamera görüntülerindeki kişilerin kendilerinin olamadığını’ yeminli olarak aktarmıştı.

Araç tespit edilmişti
Polis, geniş çaplı soruşturmaya bağlı olarak yeni şüpheli tespit ederek, gözaltına almıştı. Silahlı soygunda kullanılan beyaz aracı tasarruflarında tespit ettiği ileri sürülen H.D ve S.H’yi tutuklayan polis, her iki zanlıyı 15 Şubat Pazar günü nöbetçi mahkemeye çıkarark 3’er gün tutukluluk almıştı.
Mahkemede Özgülen Kebap’tan çalınan motorla gerçekleştirilen soygunda, zanlıların motoru bıraktıkları yerde ‘küçük beyaz bir araç’la devam ettikleri bilgisine ulaşıldığını belirten polis, kamera görüntülerinin incelendiğini ve aracın Hundai i 20 model, DZ 469 plakalı araç olduğunu tespit ettiğini açıklamıştı.
Polis, çalıntı motorun bırakılıp arabanın alındığı yerin zanlı H.D’nin deposu olduğu belirtirken, incelenen telefon dökümlerinden de, Türkiye’de olan B.S ile ilk defa kullanılan telefon hatlarından görüşme yapıldığı bilgisine ulaşıldığını söylemişti.

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur