1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu
Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu

12 Şubat tarihinde saat 14:25 raddelerinde birinin elinde tabanca olan kasklı iki şahısın, bankaya girerek vezneden 8 bin 700 TL çalmasıyla ilgili olarak şüpheli 2 zanlının tutuklanmasının ardından polisin 2 şüpheli daha tespit ederek sorgulamaya aldığı ö

A+A-

Didem MENTEŞ

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi şubesinin soyulmasıyla ilgili polisin geniş çaplı soruşturması sürüyor. 12 Şubat tarihinde saat 14:25 raddelerinde birinin elinde tabanca olan kasklı iki şahısın, bankaya girerek vezneden 8 bin 700 TL çalmasıyla ilgili olarak şüpheli 2 zanlının tutuklanmasının ardından polisin 2 şüpheli daha tespit ederek sorgulamaya aldığı öğrenildi. Kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda bir çift eldiven, 1 adet kask ve olayda kullanılan motosikleti tespit eden polis, söz konusu tabanca, çalınan 8 bin 700 TL nakit para ve soyguncuların olay sonrası kaçtıkları beyaz renk Hundai marka araca ya ulaşmaya çalışıyor.

Paralar kayıp!

Hatırlanacağı üzere polis ileri soruşturma kapsamında önceki akşam isminin baş harfleri S.S ve R.S olan iki kişiyi şüpheli olarak tutuklayarak mahkemeye çıkarmış ve 3 günlük tutukluluk temin etmişti. Polis, soyguncuların bankada veznedara tabanca uzatıp 8 bin 700 TL'yi zorla aldıktan sonra daha önce Özgülen Kebap'tan çalınan MN 534 plakalı motosikletle olay yerinden ayrıldığını aktarmış, motoru olay yerinden 350 metre uzakta yarım bir inşaat yanına bırakılarak kaçtıklarını söylemişti. Polis, soyguncuların olaydan bir gün önce Özgülen Kebap'tan sahte bir sipariş verdiklerini, sipariş üzerine motosikletle giden elemanın apartmana çıktığı esnada motorun oradan alınıp sirkat edildiğini aktarmıştı. Bir görgü tanığının söz konusu motosikletin üzerinde Özgülen Kebap yazdığını gördüğünü aktaran polis, Özgülen Kebap işletmecisinin zanlı S.S'nin daha önce konu yerde çalıştığını kaydetmişti. Polis, zanlıların kaldığı evde bir arama yapıldığını, yapılan aramada cep telefonları bulunduğunu ancak para bulunmadığını söyleyerek, zanlıların ses tonlarını banka memurlarına dinleteceklerini aktardı. Olayda kullanılan kask ve eldivenlerin incelemeye gönderileceğini belirten polis, olayla ilgili 20 ifade alındığını söylemişti.

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur