1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lig maratonu tamamlandı
 Lig maratonu tamamlandı

Lig maratonu tamamlandı

HAFTANIN PANORAMASI...

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’de 26 haftalık lig maratonu tamamlandı. Son hafta ile birlikte Play-out oynayacak olan ekipler de belli oldu. Çetinkaya, G.Birliği, B.Bağcıl ve Serdarlı Play-out maçlarına çıkacaklar.
Ligde son haftada oynanan 7 karşılaşmanın 5 tanesini ev sahibi ekipler, 1 tanesini konuk ekip kazanma başarısı gösterdi. Bir maçın berabere bittiği haftada 26 gol kaydedildi.

MTG Play-out dışında
Haftayı önemli bir galibiyetle kapatan ekip Mağusa Türk Gücü oldu. Doğu bölgesi ekibi konuk ettiği Cihangir’i 3-0’lık skorla yenerek Play-out potası dışında kaldı ve sezonu rahat bir şekilde noktaladı.
Play out mücadelesini yakından ilgilendiren karşılaşmada Çetinkaya konuk ettiği Bostancı
Bağcıl’ı 3-0’lık skorla mağlup ederek Play-out öncesi ligde kalma ümitlerini arttırdı.
Düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmada Serdarlı konuk ettiği Lefke’yi 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başararak Play-out’a avantajlı bir skorla başlama şansını yakaladı.
Haftanın tek beraberlikle sonuçlanan maçında Mormenekşe ile G.Birliği karşılaştı. 1-1 biten maçın sonunda G.Birliği Play-out hattı içerisinde kaldı.

Şampiyon farkla tamamladı
Lig şampiyonluğunu haftalar önce garantileyen Yenicami sezonu farklı bir galibiyetle noktaladı. Gönyeli deplasmanına konuk olan Yenicami rakibini 6-1’lik skorla mağlup etti. Ligin diğer iki rahat takımı Küçük Kaymaklı ile Y.Boğaziçi arasındaki mücadeleyi geriye düşmesine rağmen 3-1’lik sonuçla K.Kaymaklı kazandı ve ligi galibiyetle noktaladı. Ligde rahat konumda bulunan Doğan Türk Birliği, lige vedası haftalar öncesinde kesinleşen Lapta’yı 4-0’lık skorla geçti ve sezonu 4’üncü sırada tamamladı.

SONUÇLAR
Mormenekşe – G. Birliği: 1-1
Serdarlı – Lefke: 2-1
Mağusa TG – Cihangir: 3-0
Çetinkaya - B.Bağcıl: 3-0
Doğan TB – Lapta: 4-0
K. Kaymaklı – Y. Boğaziçi: 3-1
Gönyeli – Yenicami: 1-6

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur