1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Liderler, 'Kayıp' çalışmalarını inceleyecek
Liderler, Kayıp çalışmalarını inceleyecek

Liderler, 'Kayıp' çalışmalarını inceleyecek

Eroğlu ile Anastasiadis 24 Temmuz’da Antropoloji Laboratuarı'nı ziyaret edecek

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, 24 Temmuz’da ara bölgede bulunan, kayıp şahıslarla ilgili çalışmalarda kullanılan laboratuarı birlikte ziyaret etme kararı aldı.

Liderlerin bugün 2 saat 5 dakika süren görüşmesi 12:45’de tamamlandı. Ara bölgedeki Lefkoşa Havalimanı İdari Binalarında yer alan görüşmenin ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu ve dostane bir ortamda geçtiğini kaydetti.

Buttenheim, liderlerin bir sonraki görüşme tarihi olan 24 Temmuz Perşembe günü toplantı saati öncesi Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’nı (biyolojik profil elde etmek için kazılar sonucunda çıkarılan kalıntıların analiz edildiği yer) birlikte ziyaret etme kararı aldığını belirtti.

Liderlerin temsilciler seviyesinde güven artırıcı önlemler konusunda ek bir toplantı yapılmasına da karar verdiğini kaydeden Buttenheim, söz konusu toplantıda ayrıca bir sonraki liderler toplantısına hazırlık amacıyla, tarafların yaptığı öneriler temelinde ileriye nasıl gidilebileceği ve yöntemin tartışılmasının da öngörüldüğünü ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1409 defa okunmuştur