1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Liderler hedeften vazgeçmemeli!"
"Liderler hedeften vazgeçmemeli!"

"Liderler hedeften vazgeçmemeli!"

CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Arşehit, AKEL Lefkoşa Kongresi’ne hitap etti

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi, AKEL Lefkoşa Örgütü’nün 26. İlçe Kongresi’ne katıldı. CTP’yi temsilen Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, AKEL üyelerine hitap ettiği konuşmasında Kıbrıs Sorununa dair müzakereleri yürüten liderlere seslendi. Arşehit, Ortadoğu’da yaşanan olumsuz gelişmelerin yanı sıra doğalgazın bahane edilerek Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum toplumlarının çatışma eşiğine getirilmeye çalışıldığını ve bu ortamın iyi analiz edilerek liderlerin Birleşik Federal Kıbrıs hedefinden vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi.

ARŞEHİT: CESUR ADIM ATMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Liderlerin çatışma ihtimallerini ortadan kaldıracak cesur adımları atmaktan çekinmemeleri gerektiğine vurgu yapan Arşehit, barış mücadelesinin ana güçleri olarak CTP ve AKEL’e büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Arşehit, CTP Lefkoşa ve AKEL Lefkoşa ilçe yöneticileri olarak, barış mücadelesi veren üyelerin daha çok birbirlerini tanımalarını, birbirileri ile sohbet edip tartışmalarını sağlamak ve daha çok partilileri buluşturmaya yönelik ciddi ortam hazırlamanın görevleri arasında bulunduğunu vurguladı. Kurmanın yıkmaktan daha zor olduğunu, bunun için de sabır, dayanışma, emek ve kararlılık gerektiğini kaydeden Arşehit, “ülkesini seven Kıbrıslıtürkler ve Kıbrıslırumlar olarak bizlerin bu bilinç ve kararlılıkla hareket ederek safları sıklaştırmamız gerektiğine inanmaktayım.” ifadelerini kullandı.

KİPRİANU: ÇÖZÜM MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK

AKEL Lefkoşa Örgütü’nün 26. İlçe Kongresi’nde konuşan Genel Sekreter Andros Kiprianu da parti olarak çözüm mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Kıbrıs’ta kalıcı ve federal bir çözüme ulaşmak için yıllardır güneyde AKEL’in, kuzeyde de CTP’nin uğraş verdiğini dile getiren Kiprianu, Talat-Hristofyas arasında uzlaşmaya varılan konuları referans gösterdi ve bu uzlaşılara bağlı kalınması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
Etiketler : ,