1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Liderler görüşmesi saat 09.30’da…
Liderler görüşmesi saat 09.30’da…

Liderler görüşmesi saat 09.30’da…

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bu sabah yeniden bir araya gelecek.

A+A-


Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün yeniden bir araya gelecek. Ara bölgede müzakereler için ayrılan binada yer alacak olan görüşme saat 09.30’da başlayacak.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, bugün adaya gelecek olan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de görüşmede hazır bulunacak.
İki lider, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla, 7 ay aradan sonra 15 Mayıs’ta yeniden başlayan müzakerelerde ilk kez bir araya gelmiş, 23 Mayıs’ta ise sosyal içerikli bir görüşme gerçekleştirmiş ve Arasta ile Uzunyol’da birlikte yürüyüş yapmışlardı.

Müzakereciler ara bölgede bir araya geldi
Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum müzakereciler bir araya geldi.
Müzakereciler Özdil Nami ve Andraes Mavroyannis saat 15.30’da ara bölgedeki eski havaalanı yakınlarındaki BM Konferans Merkezi’nde görüştü.
Görüşmeye, liderlerin yapacağı görüşme için adaya gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de katıldı.
(tak)

Bu haber toplam 2302 defa okunmuştur