1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Libya'da kaçırılan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı.
 Libyada kaçırılan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı.

Libya'da kaçırılan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı.

Libya'da alıkonulan Türkler'in serbest bırakılması için sürdürülen yoğun temaslar sonuç verdi ve 31 Ekim'de alıkonulan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı.

A+A-

Libya'da alıkonulan Türkler'in serbest bırakılması için sürdürülen yoğun temaslar sonuç verdi ve 31 Ekim'de alıkonulan 9 Türk vatandaşı kurtarıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yardım talebinin Dışişleri Bakanlığı'na intikal ettiği ilk günden itibaren süreci yakından takip etti. Çavuşoğlu, alıkonulan vatandaşların aileleriyle de irtibat halinde oldu.

Kurtarma operasyonunda, önce ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak vatandaşların yeri tespit edildi. Ardında da serbest bırakılmaları için yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirildi.

Türk çalışanları özgürlüklerine kavuşturan diplomasi operasyonu, bizzat Bakan Çavuşoğlu tarafından, dünyanın diğer yarımküresinde G-20 zirvesi için gittiği Avustralya'dan yönetildi.

Süreç, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından da yakından takip edildi. G-20 Zirvesine katılan Davutoğlu da süreçle ilgili gelişmeler hakkında an be an bilgilendirildi.

Sevindirici haber ise gece yarısı geldi. Müjdeli haber Bakan Çavuşlu tarafından vatandaşların kendilerini Türkiye'ye getirecek uçağa binmelerinin ardından kamuoyuyla paylaşıldı.

Libya'yı terk etmek üzere 31 Ekim'de Bingazi'den Misurata'ya gelme üzere yola çıkan 9 Türk vatandaşı, yola çıktıktan kısa bir süre sonra bir grup asker tarafından alıkonulmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezini 3 Kasım'da arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını bildirmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilileri harekete geçmişti.

(AA/)

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur