1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LGBT hakları konuşuldu
LGBT hakları konuşuldu

LGBT hakları konuşuldu

DAÜ “ALTERNATİFİM: İNSAN” programına Ziba Sertbay konuk oldu….

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) İnsan Hakları Birimi Koordinatörü Mustafa Öngün ile Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) YOUTHOPIA Proje Koordinatörü Mertkan Hamit’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Alternatifim: İnsan” adlı programa bu hafta Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi, Uzman Psikolog Ziba Sertbay konuk oldu. Söz konusu programda LGTB hakları ile ilgili bir sohbet gerçekleştirildi.

Ziba Sertbay, programda öncelikle geçen hafta ikincisi gerçekleşen Gökkuşağı Yürüyüşü hakkında bilgi verdi. Sertbay, 17 Mayıs’ın Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak anıldığını ve bu yıl bunlara karşı olarak Gökkuşağı Yürüyüşü’nün 16 Mayıs’ta gerçekleştiğini dile getirdi. Ayrıca Sertbay, Kıbrıs’ın güneyinden Accept LGTB Cyprus örgütünün de yürüyüşe destek verdiğini ifade etti.

Söz konusu yürüyüşlerin ilk defa 1969 yılında ABD’de Stonewall direnişinden çıktığını bildiren Sertbay, toplumun herkesi heteroseksüel olarak kabul ettiği, bir hak olarak gördüğü bir ortamda heteroseksüel olmayan insanların bu durumdan utanç yaşamamaları için “Ben buyum, kendimden gurur duyuyorum ve ben onurluyum” diyebilmeleri adına bu yürüyüşlerin düzenlendiğini belirtti.
Programda Ceza Yasası’nda yapılan değişikliğe de değinen Sertbay, seslerini duyurmada yasanın çok yardımcı olduğuna, fakat LGTB bireylerin halen özellikle aileleri tarafından psikolojik baskıya maruz kaldıklarına vurgu yaptı.
“Alternatifim: İnsan” programının söz konusu bölümü 26 Mayıs 2015 Salı günü, 10.10 – 10.55 saatleri arasında, SİM TV kanalında yayınlanacağı belirtildi.  YD

Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur