1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Leymosun’da TUFAD coşkusu
Leymosun’da TUFAD coşkusu

Leymosun’da TUFAD coşkusu

İki dernek birlikte ilk kez etkinlik heyecanı yaşadı

A+A-

M. Erkan

TUFAD halk dansları ekibi, Limasol’da düzenlenen iki toplumlu bir etkinliğe katıldı. AKEL Limasol Örgütü ve Ayos Nikolaos’un Olimpos Derneği tarafından düzenlenen ikitoplumlu etkinliğe TUFAD halk dansları ekibimiz katıldı. Tufad, 3 Temmuz Cuma akşamı Limasol Kosta Bartasidi parkında   ‘Barış ve yeniden birleşme için şarkılarımızı söylüyoruz halk oyunlarımızı oynuyoruz ‘ adı altında Limasol ile bütünleşti. Tufad ortak vatanımızda barış içinde yaşamak mücadelesi için LEYMOSUN daydı. Şarkılarımızla, türkülerimizle, danslarımızla ayni folklorik değerleri taşıyan iki dernek birlikte ilk kez etkinlik yaptı.          

                                                                                                           

Barış ve Dostluk için her yerde olan TUFAD Geleceğe dönük projeler yapmayı tasarladığımız Leymosun’ lu dostlarımızla ilk kez etkinlik yapma heycanını da herkesle paylaştı.                                                                                                     

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların büyük bir kesiminin çözüm ve barış istediği görüşünü dile getiren Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan,  AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Kıbrıs Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas ve üst düzey yöneticilerin yanısıra birçok Kıbrıslı Türk ve Rum da geceye katıldı. YD

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur