1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Leymosun Kültür Evi’ TARTIŞMALI AÇILDI
‘Leymosun Kültür Evi’ TARTIŞMALI AÇILDI

‘Leymosun Kültür Evi’ TARTIŞMALI AÇILDI

Girne Belediyesi’nin yeni liman yolunda toplumla buluşturduğu “Leymosun Kültür Evi”nin açılışı tartışmalara neden oldu

A+A-

Girne Belediyesi’nin yeni liman yolunda toplumla buluşturduğu “Leymosun Kültür Evi”nin açılışı tartışmalara neden oldu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Leymosun Kültür Evi”ne yönelik gerilim nedeniyle açılışa katılmadığı iddia edildi.

Projesi Sümer Aygın’ın başkanlığı döneminde hazırlanan ve temeli atılarak inşası başlayan Leymosun Kültür Evi, yeni dönemde Nidai Güngördü’nün belediye başkanlığı ile hizmete girdi.

Ancak ‘Leymosun Kültür Vakfı’, söz konusu projenin kendilerine ait olduğunu ve binanın kullanımının da vakıfa verilmesi yönündeki sözün yerine getirilmediği iddiasıyla açılışı protesto etti.

“Leymosun Kültür Evi” için önceki günkü resmi açılış törenine Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne milletvekillerinden Ömer Kalyoncu, Ergün Serdaroğlu, İzlem Gürçağ Altuğra, Zeki Çeler, muhtarlar, eski belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kültür evinin belediyenin denetiminde hizmet vermeye başladığını anlattı.

Leymosun Kültür Evi’nin; söyleşilere, kitap tanıtımı ve imza günlerine günlerine ev sahipliği yaptığını belirten Güngördü, bu tür sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

 

Bu haber toplam 2376 defa okunmuştur