1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Lema Şeyh
Lema Şeyh

Lema Şeyh

Ülke voleyboluna uzun yıllar sporcu olarak emek veren, birçok başarı yaşayan bir isim

A+A-

burhan.jpg

Ülke voleybolunun üst düzey voleybolcularından Lema Şeyh, ADRES Kıbrıs’a özel röportaj verdi. Oynadığı takımlarla birçok başarıya imza atan oyuncu şu sıralar formasını giydiği Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ile şampiyonluk hedefi ile mücadele ediyor. Başarılı voleybolcu voleybola nasıl başladığını, neden 2 numaralı formadan vazgeçmediğini, hedeflerini ve ülke voleybolu ile ilgili düşüncelerini anlattı.

ŞEYH: “VOLEYBOLA İLKOKULDA BAŞLADIM”

Kendisini “Arkadaş canlısı, kafasına bir şey koydu mu yapan, ailesine bağlı” olarak tanımlayan Lema, voleybola Olgun Kumova sayesinde başladığını belirtti. “Daha önce basketbolcuydum. İlkokulda seçmeler yapılırdı. Seçmelere katıldıktan sonra voleybol daha keyif verici oldu. Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda voleybolcu oldum” diyen Lema, “İlk iki yıl okul takımında oynadıktan sonra ortaokulda Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’na geçince kulüp olarak da Vakıflar’a geçtik. Vakıflarda Hülya, Sedat ve Kemal hoca ile çalıştım. Daha sonra Yakın Doğu’ya geçtim. Yakın Doğu’da 4 yıl oynadım. Şimdi LAÜ’de oynuyorum” diyerek voleybola nasıl başladığını anlattı.

“HEDEFİMİZ TABİİ Kİ ŞAMPİYONLUK”

Şu sıralar formasını giydiği Lefke Avrupa Üniversitesi ile hedeflerini anlatan Lema, “LAÜ’nün bu sezon başarı hedefi tabii ki şampiyonluktur. Bunda hocalarımız, yönetim her yönden bize destek oluyor. Maddi ve manevi her zaman yanımızdadırlar” açıklamasını yaptı. Yakın arkadaşlarının Merve Çelebi, Güney Benli ve Meryem Şener olduğunu, Zalihe Postacıoğlu’nu da çok sevdiğini belirten Lema, salonda birlikte oynamak istediği ancak oynayamadığı iki oyuncu olduğunu, bunların Buğra Eryıldız ve Zalihe Postacıoğlu olduğunu belirtti. Lema, “Onlarla salonda birlikte oynamak isterdim. Ama Buğra ile daha önce plaj voleybolunda beraber oynadık” dedi.

FORMA NUMARASI

Oynadığı sürede genellikle 2 numaralı formayı tercih nedeninin sorulması üzerine Lema, “Başlangıçta 2 numara ile başladım. O zaman küçüktüm. Buğra Eryıldız’ı idol olarak görüyordum, o en iyi voleybolculardan. O da 2 numarayı giydiği için 2 numara ile devam ettim. Hep öyle gitti” açıklamasını yaptı.

PLAJ VOLEYBOLUNA KATILAMAMASI

Genellikle kulüp takımları ile salon voleybolunu tercih edip plaj voleyboluna neden çok fazla ilgi göstermediği yönündeki soruya Lema, “Plaj voleybolunda U20 takımı ile Türkiye’ye gitmiştik. Orada Türkiye ikinciliğimiz var. Onun dışında plaja fazla giremedim. Özel sektörde çalıştığım dönemde de şartlar uygun olmadı. Bu sene bir fırsatımız vardı ama partnerime uymadı. Burada 6 sene önce Buğra ile katılmıştım, bir de geçtiğimiz yıl katıldım” cevabını verdi.

“VOLEYBOLA GENÇLERİN İLGİSİ YÖNÜNDE AİLELERİN DE ETKİSİ VAR”

Ülke voleybolunda önemli başarılar elde eden bir sporcu olarak bu başarıların kendisi için yeterli olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Lema, “Ligde iki yıl ikincilik yaşadık ama o dönemlerde rakip olduğu için, onlarla yaşanan çekişmeden daha çok zevk aldım. Tabii aksi bir durum motive açısından da bizi düşürür” dedi. Ülke voleybolunun çok fazla ön plana çıkamaması ve gelişmemesi ile ilgili görüşleri sorulduğunda ise Lema, “Burada başkana pek fazla suç bulmak istemem ama yönetim olarak gençlere voleybolu sevdirebilmek için daha fazla etkinlikler düzenleyebilirler. Bir basketbol, futbola olan seyirci ilgisi yok. Hentbola bile daha fazla ilgi var. Voleybola gençlerin ilgisi yönünde ailelerin de etkisi var. Çocuklarını daha çok eğitim hayatında daha iyi olmasını düşünüyorlar, sporu daha geride bırakıyorlar. İkisini aynı anda başarılı şekilde götüren insanlar da var halbuki” yanıtını verdi.

“HEDEFİM İKİ YIL DAHA OYNAMAK”

“Örneğin bir futbolcu ile voleybolcuyu kıyasladığında maddi yönden futbolcu başka bir iş yapmasa dahi geçimini sağlayacak miktarda para kazanır. Ama voleybolda bu yok. Diğer kulüpleri bilmem ama LAÜ olarak konuşacak olursam son birkaç yılda voleybola yatırım başladı” diyerek sözlerini sürdüren Lema, voleybola 2 yıl sonra veda etme düşüncesinde. Bunun nedeninin sorulması üzerine “Benim hedefim; iki yıl daha voleybol oynamak. Sonrasında voleybolu bırakmak istiyorum. Voleybolu seviyorum ama artık sakatlıklar da etki ediyor. Her maça çıktığımda acı çekerek oynamaktansa bırakmak daha iyi. Sonrasında voleybol içerisinde olmaya devam etmeyeceğim. Salon sporuna belki de doyduğum için böyle düşünüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 3127 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 398 Sayısı

Adres Kıbrıs 398 Sayısı