1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lekoşa'da hayat duracak
Lekoşada hayat duracak

Lekoşa'da hayat duracak

Sendikalar eylem kapsamında bazı işyerlerinde 10.00-12.00 saatleri arasında grev yapacak.

A+A-

Kamuda örgütlü memur, öğretmen ve işçi sendikaları Çarşamba günü Başbakanlık önünde eylem yapacak. Sendikaların ortak eylem programı uyarınca Mağusa ve Girne’den sonra bu Çarşamba da Lefkoşa’da eylem ve örgütlü işyerlerinde grevler olacak.

Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta saat 10.00’da toplanacak sendikalar, Başbakanlığa yürüyüş düzenleyecek ve burada hükümeti “emek düşmanı tutumundan” dolayı protesto edecek.

Sendikalar eylem kapsamında bazı işyerlerinde 10.00-12.00 saatleri arasında grev yapacak.

Kamu-İş ise, örgütlü bulunduğu iş yerlerinde tam gün grev yapacak. 08.00-15-30 saatleri arasında yapılacak grev kapsamında 08.00-09.00 saatleri arasında Kamu-İş Merkezi önünde toplanacak üyeler, buradan Başbakanlık önüne yürüyecek.

Kamu-Sen, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen ve bu sendikalara bağlı diğer sendikalar bugün Kamu-Sen’de toplantı düzenledi, burada eylem planlaması ve basın açıklaması yaptı.

Sendikalar, “Göç Yasası ile kamu çalışanlarının kamplara bölünerek, haklarının gasp edilmesine, Hayat Pahalılığının kaldırılmasına, Toplu İş Sözleşme hakkının ortadan kaldırılarak sendikaların etkisizleştirilmesine, mesai saatleriyle oynanmasına, özel sektördeki sömürü ve kölelik düzenine, yolsuzlukların üzerinin örtülmesine, vergi hırsızlıklarına, fakirleşmeye, göçe, toplumsal yok oluşa, dayatma paketlere, yalanlara ve talanlara ‘DUR’ demek için” başlattıkları mücadeleye devam etme kararı aldı.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, 11 Mart'ta Mağusa'da ve 18 Mart'ta Girne'de yaptıkları eylemlere katılımın oldukça yüksek olduğunu, başarılı geçtiğini kaydetti.

Sendikaların 25 Mart Çarşamba günü de Lefkoşa'da eylem yapacağını söyleyen Özkardaş, 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacak eylem için üyelerin saat 10.00'da toplanacağını kaydetti.

Bazı örgütlerin Kuğulu Park'ta, bazılarının ise sendikalarında toplanarak 10.30'dan itibaren Başbakanlığa yürüyeceğini ifade eden Özkardaş, Başbakanlık önünde hükümetin “emek düşmanı tutumu” protesto edilerek, konuşmalar yapıldıktan sonra eylemin sona ereceğini söyledi.

Özkardaş, 26 Mart Perşembe günü ise sendikaların saat 17.00'de Kamu-Sen’de toplanılarak, bundan sonraki süreçte atılacak adımların değerlendirileceğini kaydetti.

KAMU-İŞ

Kamu-İş ise Çarşamba günü örgütlü bulunduğu tüm iş yerlerinde tam gün grev yapacak. Kamu-İş sendika önünden Başbakanlığa yürüyüş düzenleyecek ve burada eylem yapacak.

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek’in verdiği bilgiye göre, Kamu-İş, sendikalar tarafından “Göç Yasası” diye nitelendirilen yasanın değiştirilmesi istemiyle 25 Mart Çarşamba günü 08.00–15.30 saatleri arasında genel grev ve eylem yapacak.

Kamu-İş önünde 08.00-09.00 saatleri arasında toplanacak üyeler, buradan Başbakanlığa yürüyecek. Yürüyüşe katılmak için üyelere bölgelerden otobüs kaldırılacak.

HÜR-İŞ KAMU-İŞ’E DESTEK VERECEK

Öte yandan Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Kamu-İş’e destek belirtti.

Latifoğlu, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş ve Ücret) ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Yasası’nın (Göç Yasası) kaldırılması için mücadele verdiklerini kaydetti.

Latifoğlu, “halkı fakirleştiren, gençleri göç ettiren Toplu İş Sözleşmesi haklarını ortadan kaldıran, sendikaları yok etmeyi hedefleyen Göç Yasası’na şimdi de Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı ile kamudaki daimi işçi kadrolarını ortadan kaldıracak düzenlemeler konmaya çalışıldığını” savundu ve bu düzenlemenin en az Göç Yasası kadar sendikaları yok etmeye yönelik bir uygulama olduğunu öne sürdü.

Hür-İş Federasyonu olarak halkın fakirleşmesine, gençlerin göç etmesine, kölelik düzenine ve taşeronlaşma ile Toplu İş Sözleşmelerinin yok sayılmasına karşı olduklarını bildiren Latifoğlu, Kamu-İş’in 25 Mart Çarşamba günü yapacağı eylemde yanlarında olacaklarını kaydetti.

(tak) 

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur