1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa’ya yeni çehre…
Lefkoşa’ya yeni çehre…

Lefkoşa’ya yeni çehre…

Girne Kapısı ve çevresi düzenleniyor. Mimari proje, yarışmayla belirlenecek

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın merkez bölgesi Girne Kapısı ve çevresi, Meclis Başkanlığı, Belediye ve KTMMOB işbirliğinde düzenleniyor. Ödüllü mimari projeyle yapılacak düzenleme için başvurular bugün başlıyor.

“Lefkoşa, Girne Kapısı ve Çevresi Kamusal Alan Düzenleme Proje Yarışması” adıyla açılan yarışmaya son başvuru tarihi ise 28 Kasım.
Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB)’den yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanlığı’nın bulduğu kaynak ile Lefkoşa Türk Belediyesi ve KTMMOB işbirliğinde açılan yarışmaya Birlik üyeleri katılabilecek.

Serbest, ulusal ve tek kademeli olan yarışmaya katılmak için KTMMOB Mimarlar Odası Sekreterliği’nden 100 TL karşılığında Yarışma Şartnamesi’ni içeren CD’yi alarak adres bırakmak gerekiyor.

Türker Aktaç, Gül Öztek, Resmiye Alpar Atun, Ali Güralp, Ali Kanlı, Defne Feridun Kara ve Sevcan Çerkez’den oluşan asli jüriye ek olarak Meclis Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, KTMMOB Başkanı Azmi Öge, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Erhan Öztek, Eski Eserler Dairesi Müdürü Salih Canseç, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, LTB Meclis üyesi Akın Aktunç ile emekli öğretim üyesi Nur Akın’dan oluşan jüri de danışman olarak projede görev yapacak.

Birincilik ödülünün 30 bin TL olduğu yarışmada, ikinci 20, üçüncü 10 bin TL kazanacak.

Yarışmayla ilgili daha geniş bilgi 229 2105/ 06 numaralı telefonlar ile www.mimarlarodasi.org internet sitesinden alınabilecek; info@mimarlarodasi.org adresine de elektronik posta gönderilebilecek.
(tak)

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur