1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefkoşa’ya MERKEZ PARK
Lefkoşa’ya MERKEZ PARK

Lefkoşa’ya MERKEZ PARK

Bakanlar Kurulu, Lefkoşa’ya geniş kapsamlı ‘engelsiz park’ yapılması için karar üretti. “Dev Park” projesine yönelik çalışmalar sürüyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’ya geniş kapsamlı  ‘engelsiz park’ yapılıyor. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar üzerine 200 dönümü aşkın bir araziye yeşil alan yapılacak. Lefkoşa halkının nefes almasına olanak verecek alandan, engellilerin de yararlanmasını sağlayacak şekilde yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, dinlenme yerleri, çocuk oyun alanları ve diğer ihtiyaçları karşılayacak bir yeşil park (engelsiz park) yaratılması için karar üretildi.
Proje, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bulunan SOS Çocuk Köyü’nün arka kısmı ile Gazeteciler Birliği Lokali’nin yanından itibaren geride kalan boş arazileri kapsayan ve Kızılbaş bölgesinde bulanan askeri alana kadar olan araziyi kapsıyor.

Komite oluşturulacak

27 Mayıs Çarşamba günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ‘engelsiz park’ için karar üretildi. Projenin yürütmesini üstlenmek üzere Başbakanlık, Lefkoşa Türk Belediyesi, Çevre Koruma Dairesi, Şehir Planlama Dairesi ve Mimar Mühendisler Odası Biriliği temsilcilerinden bir komite oluşturulması da karara bağlandı. Projeyle ilgili kapsamlı çalışmalar sürerken, bahse konu yeşil alana ek alanlar da eklenebilmesi için 3 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında önerge verilecek.

Şenol: “Kapsamlı açıklama yapılacak”

Başbakanlık Danışmanı Asaf Şenol, projeyle ilgili PR çalışmalarının sürdüğünü, projenin bir dosya şeklinde geniş kapsamlı olarak içeriğinin ileriki günlerde basınla paylaşılacağını söyledi. Şenol, tüm Lefkoşa halkını, Görmezler Derneği, Engiller Derneği, Bisiklet Federasyonu gibi sivil toplum örgütleriyle görüşülerek de projenin nasıl oluşması yönünde fikir alışverişi yapılacağına da söyledi.
Asaf Şenol, 3 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında bahse konun alana ek alanların da eklenmesi için önerge verileceğini dolayısıyla önümüzdeki günlerde kapsamlı dosya oluşturularak açıklama yapılacağını belirtti.

200 dönümü aşkın alan

Projeye göre engelliler için yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, dinlenme yerleri, çocuk oyun alanları ve diğer ihtiyaçları karşılayacak bir yeşil park (engelsiz park) yaratılacak. Yeşil alan, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bulunan SOS Çocuk Köyü’nün arka kısmı ile Gazeteciler Birliği Lokali’nin yanından itibaren geride kalan boş arazileri kapsayan ve Kızılbaş bölgesinde bulanan askeri alana kadar olan araziyi kapsıyor.

Bu haber toplam 2144 defa okunmuştur