1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Lefkoşa’ya 200 milyonluk yatırım ön görüyoruz”
“Lefkoşa’ya 200 milyonluk yatırım ön görüyoruz”

“Lefkoşa’ya 200 milyonluk yatırım ön görüyoruz”

Lefkoşa Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Harmancı, United Medya'yı ziyaret etti.

A+A-

Lefkoşa Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Harmancı, başkentin karanlıktan aydınlığa doğru bir süreç yaşadığını belirterek, “Yeni dönemde 200 milyonluk bir yatırım ön görüyoruz” dedi.
Bu yatırım için 100 milyon TL’nin Avrupa Birliği desteği ile garantiye alındığına dikkat çeken Harmancı, ayrıca Lefkoşa’nın kendi kaynakları ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle de 200 milyon TL yatırım hedefleri olduğunu belirtti.

Harmancı şu bilgileri verdi:
“9.8 milyon Euro ile Hamitköy’ün kanalizasyon sorununu aşacağız. 5.5 milyon Euro ise Lefkoşa’nın geleceği açısından devrim gibi bir süreç olacak, Kanlıdere’nin ıslahı, yürüyüş ve bisiklet yolu ile çok önemli bir projeye imza atacağız. Bu proje, umarız ki çözümle birlikte güneydeki bisiklet ve yürüyüş yolu ile birleşecek. Kanlıdere’nin eski Pronto Kavşağı olarak bilinen noktadan Şehit Hüseyin Ruso Caddesi’nin batısına kadar olan bölümünde rehabilitasyon, bisiklet ve yürüyüş yolları yapılması ile ilgili projenin ilk adımlarını attık. Ayrıca, yeni dönemde yeşil alan ve park projemiz, Surlariçi’ne kreş ve Kadın Sığınma Evi projelerimiz de var.”

Harmancı, United Medya Grubu’nu ziyaret ederek, YENİDÜZEN Gazetesi ve Kanal Sim yöneticileri ile görüştü. Bu ziyarette Mehmet Harmancı’ya bazı belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

harmanci-ziyaret-1,-(1).jpg

TDP, YKP ve Bağımsızlık Yolu ile birlikte bu yola çıktıklarını söyleyen Mehmet Harmancı, ayrıca Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin de desteğini aldıklarını belirterek, “Özlenen bir ittifakı Lefkoşa’nın aydınlık geleceği gerçekleştirdik” dedi.
“Lefkoşalı, temmuz ayından itibaren banka borcundan kaynaklanan prangadan kurtuluyor” diyen Harmancı, 30 milyonluk banka borcunu ödediklerini söyledi.

Lefkoşa’nın ekonomik aklını kaybetme lüksü olmadığını anlatan Harmancı, geçmişte kurultay oyunlarından partizanlığa, mafyayı belediyeyle bütünleştiren zihniyetten ödenmeyen maaşlara kadar tam bir bataklık sürecinin yaşandığını anımsattı. 2011-2013 dönemini “karanlık çevrelerin belediyeyi teslim aldığı, gücü olanın belediye üzerinde gücünü sınadığı bir dönem” olarak tanımlayan Mehmet Harmancı, daha sonra belediyenin normalleşme sürecine girdiğini, 2014’ten itibaren de Avrupa yerel yönetim şartına uyumlu bir strateji izlediklerini söyledi.
Lefkoşa’nın 4 yıl daha istikrarlı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu belirten Harmancı, “Seçim aslında iki farklı zihniyet arasında olacaktır” diye konuştu.

“Lefkoşa Belediyesi bu zor süreçleri aşarak şimdi başını yukarıya kaldırmıştır” diyen Harmancı, seçimlerin, Cemal Bulutoğluları’nın ismiyle hatırlanan bu zihniyetle Lefkoşa’nın geleceği arasında olduğunu yineledi.
Harmancı, “kişiye göre yapılan istihdamlar, kötü yönetim ve yolsuzluklar” döneminin kapandığını, Lefkoşa’nın daha fazla yatırımla büyüyeceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur