1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'nın iki belediyesinden işbirliği
Lefkoşanın iki belediyesinden işbirliği

Lefkoşa'nın iki belediyesinden işbirliği

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin yakınlaşması ve işbirliğinin artırılması kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile Lefkoşa Rum Belediyesi’nin yakınlaşması ve işbirliğinin artırılması kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Lefkoşa’ya yapılan ziyarete karşılık olarak, LTB’nin meclis üyeleri ve teknik ekiplerinden oluşan bir heyet Güney Lefkoşa’da temaslarda bulundu.

LTB’den verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında LTB heyetine Güney Lefkoşa’daki temizlik çalışmaları hakkında sunum yapıldı ve Mağusa Kapısı yanında bulunan çocuk ve yaşlılara hizmet veren “Çok Maksatlı Merkez” ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Heyet üyeleri LTB’nin yürütmekte olduğu “Yaşlılara Avrupalı Hizmet Projesi” benzeri bir uygulama olan ve yaşlılar ile çocukların evlerinden alınarak sosyalleştiği bir binaya da sahip olan ve aynı zamanda kreş olarak da hizmet eden mekânı yerinde incelediler.

Teknik ekiplere ilaveten iki tarafın bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı ziyaretlere Eylül ayında devam edilmesine karar verildi.

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur