1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'nın 'aydınlatma' sorunu çözülüyor
Lefkoşanın aydınlatma sorunu çözülüyor

Lefkoşa'nın 'aydınlatma' sorunu çözülüyor

LTB ile KIB-TEK yetkilileri, başkent Lefkoşa’nın aydınlatma sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldi.

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yetkilileri, başkent Lefkoşa’nın aydınlatma sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, KIB-TEK binasında gerçekleştirilen görüşmeye, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Asbaşkan Akın Aktunç ve Park Bahçeler Aydınlatma ve Trafik Şube Amiri Ferdiye Sav, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve kurum yetkilileri katıldı.

Yapılan görüşmede, Lefkoşa genelinde yer alan aydınlatma lambalarının durumlarını açıklayan beş sayfalık bir rapor LTB tarafından KIB-TEK’e sunuldu. Raporda; bozuk ve kırık lambalar yanında, aydınlatmada yaşanan bazı sorunlar ile ilgili olarak kurum bilgilendirildi.

Yapılacak işbirliği içerisinde KIB-TEK’in sorumluluğundaki aydınlatma lambaları konusunda sunulan rapordaki aksaklıkların düzeltilmesi adına LTB’ye yetki ve malzeme temini yapılması konusunda mutabakata varıldı.

İHALEYE ÇIKILDI, 4 AYDA DEĞİŞİM TAMAMLANACAK

Toplantıda, Lefkoşa genelindeki aydınlatma lambalarının değişimi ihalesi de görüşüldü. KIB-TEK tarafından led ampul alımı konusunda ihaleye çıkılırken, 4 aylık bir süre içerisinde tüm Lefkoşa’daki lambaların led ampul olacağı, bu sayede hem enerji tasarrufunda bulunulacağı, hem de daha etkili bir ışıklandırma sağlanacağı ifade edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur