1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'nın 36 noktasına Bisiklet Kiralama İstasyonu
Lefkoşa'nın 36 noktasına Bisiklet Kiralama İstasyonu

Lefkoşa'nın 36 noktasına Bisiklet Kiralama İstasyonu

LTB, nüfus artışına bağlı olarak yoğunlaşan trafiği rahatlatma adına başkentin 36 noktasına Bisiklet Kiralama İstasyonu kuracağını açıkladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), nüfus artışına bağlı olarak yoğunlaşan trafiği rahatlatma adına başkentin 36 noktasına Bisiklet Kiralama İstasyonu kuracağını açıkladı.

Mayıs ayından itibaren 410 bisikletin kullanıma sunulacağı istasyonlarla, Lefkoşa’nın araç trafik yoğunluğunun, çevreci bir anlayışla azaltılması hedefleniyor. Lefkoşa’nın ilk bisiklet yolunun ise birkaç ay içinde hizmete gireceği belirtildi.

Lefkoşa’da trafiği rahatlatması ve şehirde bisiklet kullanımının artmasını sağlaması öngörülen “Bisiklet Kiralama İstasyonu İşletme Sözleşmesi” bugün imzalandı. Sözleşmeye, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve ihaleyi kazanan Yapım İnşaat Direktörü Ceren Ahmet Köse imza koydu. 

LTB’den yapılan açıklamaya göre, şehrin 36 noktasında başlatılacak bisiklet kiralama sistemiyle özel araç kullanımı ve araç trafiğinin azaltılmasının yanısıra Lefkoşa’da hem çevreci, hem de sağlık açısından yararlı olan bisiklet kullanımının artırılması hedefleniyor. 

HARMANCI: “BİR HAYALİN GERÇEĞE DÖNÜŞÜNÜN İMZASINI ATIYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, ülke başkentinde çevreci bir anlayış olan bisiklet kullanımının kimileri tarafından bir hayal olarak düşünüldüğüne işaret ederek, bugün LTB olarak Yapım İnşaat ile birlikte bu hayali gerçeğe dönüştürecek imzayı atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Dünyanın farklı ve çağdaş şehirlerinde bisiklet istasyonlarına sıklıkla rastlandığını kaydeden Harmancı, bu uygulamanın artık Lefkoşa’da yaşam bulacağını ve böylece şehrin insanlarının daha mobil hale gelmesine yardımcı olunacağını belirtti. Harmancı, araç trafik yoğunluğu azaltılırken bunun çevreci bir anlayışla yapılacak olmasının önemine dikkat çekti. 

“GÜNLÜK YAŞAMDA DEĞİŞİM HİSSEDİLECEK”

Mehmet Harmancı, çıkılan ihale sonucunda Lefkoşa’da 36 farklı istasyona 410 bisiklet yerleştirileceğini belirterek, bu uygulamayla gerçek anlamda değişim sağlanacağını söyledi. Harmancı ayrıca Lefkoşalıların geçmişte çok daha sık kullandığı bisikletle günlük yaşam içerisinde yeniden haşır neşir olacağına inanç belirtti.

Harmancı, uygulamanın kiralama şeklinde olması nedeniyle, Lefkoşa’ya gelen turistlerin de çok rahat şekilde bisiklet kullanımından yararlanabileceklerini ve şehri bisikletlerle gezebileceklerini belirtti.

“İLK BİSİKLET YOLU BİRKAÇ AY İÇİNDE”

LTB Başkanı Harmancı, şehrin tamamında henüz bisiklet yollarının bulunmadığını ve Lefkoşa’nın ilk bisiklet yoluna 2 kilometrelik bir güzergaha birkaç ay içinde kavuşacağını söyledi. 

İdeal olanın, şehrin tamamında bisiklet yollarının yapımı olduğunu sözlerine ekleyen Harmancı, bu ihale kapsamında tüm yatırımın ilgili firma tarafından yapılacağını belirtti. 

Harmancı, LTB’nin tek kuruş harcamadan kiralama işlemlerinden yüzde 21’lik kar payı alacağını ve 10 yıl boyunca işletme hakkının Yapım İnşaat’a ait olacağını anlattı.

Mehmet Harmancı, sağlanacak gelirin de bisiklet yollarının Lefkoşa’da yayılmasını sağlamak amacıyla kullanılacağını belirtti.

KÖSE

İmza töreninde konuşan Yapım İnşaat Direktörü Ceren Ahmet Köse, Avrupa’da uzun yıllardır var olan bisiklet kültürünün ülkemizde de yaygınlaştırılmasına yönelik ilk adımı attıklarını kaydetti.

Köse, bu sistemle isteyen herkesin Lefkoşa’nın herhangi bir noktasına cüzi bir miktarla hem ulaşım sağlayıp, hem de spor yapma imkanı bulacağını ifade etti. Köse ayrıca Harmancı’nın arabaya dayalı ulaşım sistemine bu ve bunun gibi yollarla alternatifler bulacağına da inanç belirti. 

Bu haber toplam 6615 defa okunmuştur
Etiketler :