1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Lefkoşalı spor yapacak”
“Lefkoşalı spor yapacak”

“Lefkoşalı spor yapacak”

Bir yıl önce, erken yerel seçimlerde Lefkoşa Belediye başkanlığı görevine getirilen Kadri Fellahoğlu ile belediyenin spor vizyonunu konuştuk.

A+A-

Necmi Belge
Bir yıl önce, erken yerel seçimlerde Lefkoşa Belediye başkanlığı görevine getirilen Kadri Fellahoğlu ile belediyenin spor vizyonunu konuştuk. Lefkoşa Belediye başkanlığı makam odasında başlayan ve Atila Topaloğlu Stadı’nda sonlanan söyleşimizde başkan Fellahoğlu, göreve devam etmeleri halinde tüm Lefkoşa halkına spor yaptırmayı amaçladıklarını söyledi.

“Spor benim için yaşam biçimidir”
Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, kendi söylemiyle aslında sporun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı. Kendisini bildiğinden beri spor ile haşir neşir olan biri olduğunu ifade eden Fellahoğlu, hala daha spor yaptığının altını çizdi.
Hala daha Pazar günleri bir grup arkadaşıyla futbol oynamaya devam ettiğini ifade eden Fellahoğlu, bir Yürüyüş grubu ile dağlarda yürüyüşler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Bu faaliyetlerinin dışında,Turkcell Tekerlekli Basketbol Takımı’nın bir taraftarı ve sürekli izleyicisi olduğunu belirten Fellahoğlu, Tekerlekli Basketbol Takımı ile birkaç kez İstanbul’a gittiğini, bu etkiniliği herkesin izlemesini tavsiye ettiğini, sıkı bir K. Kaymaklı ile Galatasaray taraftarı olduğunun altını çizdi.

“Lefkoşa Türk Belediyesi Spor Kulübü’nü yeniden açtık”
Fellahoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) spor viziyonu konusundaki soruya verdiği yanıtta, LTB’nin çağdaş bir spor viziyonu olması gerektiğini ve amaçlarının tüm Lefkoşa halkına spor yaptırmak olduğunu vurguladı.
Bu bağlamda, daha önce kapanan Lefkoşa Türk Belediyesi Spor Kulübü’nü yeniden hayata geçirdiklerini belirten Fellahoğlu, gerçekleştirilen genel kurul ile kulübü faaliyete geçirdiklerini kaydetti. Fellahoğlu, kulübün amacının, insanlara bisiklet, masa tenisi, satranç ve güreş gibi farklı spor dallarında spor yaptırmak olduğunun altını çizdi.

İki anlamlı Etkinlik 
Fellahoğlu, göreve gelir gelmez iki anlamlı etkinlik yaptıklarını belirtti. Bunlardan bir tanesinin, bir iş kazasında hayatını kaybeden işçilerinden Mehme Zubi arkadaşları anısına Masa Tenisi Federasyonu başkanı Mustafa Bekiroğlu’nun katkısıyla bir turnuva olduğunu ifade etti. İkinci olarak da, şimdi hayatta olmayan beş belediye başkanın anısına Lefkoşa Satranç Derneği’nin katkılarıyla bir satranç turnuvası düzenlediklerini, yedi ayakta tamamlanan bu turnuva sonunda başarılı olanların ödüllendirildiği, KTSYD lokalinde anlamlı bir gece ödül gecesi düzenlediklerini belirtti.
Yeni dönemde bu tür etkinlikleri devam ettirmek istediklerini ifade eden Fellahoğlu, bu tür sosyal etkinliklere toplum olarak ihtiyaçımız olduğunu vurguladı.
Lefkoşa Türk Belediyesi Spor Kulübü’nün faaliyetlerinin doludizgin devam ettiğini belirten Fellahoğlu, bisiklet takımlarının başarılı bir şekilde çalıştığını, geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Türk Belediyesi Bisiklet takımı olarak, Yunanistan’dan teklif geldiğini ancak, mali imkansızlıklar nedeniyle katılamadıklarını belirtti.

“Yeni dönem, yeni vizyon”
Fellahoğlu, yeni dönemde yeni bir vizyonla LTB Kulübü’nü daha aktif hale geçireceklerini ancak, mali imkanlarında göz önüne alınacağını söyledi.
Kendilerinin de hayallerinin bir Değirmenlik, bir Girne, bir Mağusa belediyeleri gibi spor viziyonuna sahip olmak olduğunu belirten Fellahoğlu, Değirmenlik Belediyesi’nin Spor altyapısına yaptığı katkıları hayranlıkla izlediklerini ifade etti.
Balıkesir’de uluslararası standartarlara  uygun bir saha yapıldığın anımsatan Fellahoğlu,   Değirmenlik  Kulübü tesislerinin yeniden gözden geçirildiğini ve sentetik çimden güzel bir saha yapıldığını işaret etti.
Keza, Girne Belediyesi’nin, Mağusa ve Gönyeli Belediyeleri’nin sportif yatırımları olduğunu dile getiren Fellahoğlu, kendilerinin de böylesine tesisler yapmak istediklerini ama önce, güçlü bir mali yapılarının olması gerektiğini savunan Fellahoğlu, ilerleyen dönemlerde bunları yapacaklarına inandığını söyledi.

Yürüyüş ve bisiklet yolları
Fellahoğlu, önümüzdeki dönemde Lefkoşa halkının büyük bir gereksinimi olan yürüyüş ve bisiklet yolları yapmak istediklerini belirtti. Bugün, sadece LTB karşısında bulunan Attila Topaloğlu Stadı’nda yürüyüş parkuru bulunduğunu ifade eden Fellahoğlu, insanların bir futbol sahasında yürüyüş yapmalarının üzücü olduğunu ve gerek bisiklet, gerekse yürüyüş için insanların Güney Kıbrıs’a geçtiğini iddia etti.
Güney Kıbrıs’ta Kanlıdere boyunca yürüyüş parkurları olduğunu anımsatan Fellahoğlu,          kendilerinin de Kuzey’de devam eden Kanlıdere boyunca yürüyüş ve bisiklet yolu yapmak isediklerini belirtti. Bisiklet sürmenin de bir spor olduğunu, insanları bisiklet sürmeye teşvik etmek istediklerini ve bu konunda Kanlıdere’yi kontrol eden askeri makamlarla görüştüklerini dile getiren Fellahoğlu, izin alınması halinde  Kanlıdere’nin  yer aldığı  Mehmet Teyfik yolunun karşı yüzünde bu parkurları kurabileceklerini açıkladı.
Metehan bölgesinde mevcut her iki yol yapılırken hem bisiklet hem de yürüyüş yolu olarak yapılacağını ifade eden Fellahoğlu, Kanlıdere’nin yürüyüş yolu olarak düzenleneceğini ifade etti. Bu yolun bir kısmını tren yolunun olduğunu da dile getiren Fellahoğlu, yukarda belirttiği gibi, bu yolun da halka açılmasını  ve buradaki ormanının içinde insanların koşmalarını, spor yapmalarını ve temiz nefes almalarını istediklerini vurguladı.

“Projeler hayata geçecek”
Fellahoğlu, Mağusa Belediyesi’nin gençler için MAGEM gibi, çok iyi düşünülmüş bir projeleri hayata geçirdiğini ve 1400’e yakın gençin bu projeden yararlandığını söyledi.
Ne var ki, Lefkoşa’nın yapısının çok farklı olduğunu belirten Fellahoğlu, buna mukabil Lefkoşa’da çok sayıda gerek spor, gerekse kültürel sivil toplum örgütü olduğunu dile getirdi. Gençlerin buralarda çok vakit harcadıklarını ifade eden Fellahoğlu, Gençlik Merkezi, HASDER, TUSAD ve, FOGEM gibi örgütler ile işbirliği yapmayı düşündüklerini açıkladı. 2016 yılı itibarı ile bankalara borçların biteceğini söyleyen Fellahoğlu, o zaman projeleri gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

FOGEM ile Engelsiz Park Yaptılar
Felahoğlu, bu örütler ile birlikte  neler yapılabileceğini dile getirirken, örgütlerle ortak çalışma alanları yaratmak istediklerini örneğiniyoruz . FOGEM ile engelsiz park yaptıklarını ve burada kendilerinin altyapıyı hazırladıklarını, FOGEM’in donanımları getirdiğini belirtti.

Kulüplere lojistik destek
“Lefkoşa kulüplerine yeni arıtma tesislerinden üretilen sudan yararlandırabilriz” diyen Fellahoğlu, kulüplere su ihtiyacını karşılaşaybileceklerini, sahaların lojistik destekle bakımını üstlenebileceklerini kaydetti. Fellahoğlu bu dönemde sahaların belediyeye bağlamak yerine hizmet katkısının daha iyi olacağını dile getirdi. Çocuk odaklı olarak kulüplerin çocuklara sahip çıktığını belirten Fellahoğlu, yeniden faaliyete geçirdikleri belediyenin spor kulübünde Çocuk Kulübü oluşturabileceklerini söyledi. Fellahoğlu sözlerinin sonunda göreve devam etmesi halinde çocuklara ve yetişkinlere spor yapma imkanı yaratmak istediklerini, şehrin belirli yerlerine spor tesisleri kurma amacında olduklarını kaydetti.

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur