1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. LEFKOŞA'DA UZLAŞI
LEFKOŞADA UZLAŞI

LEFKOŞA'DA UZLAŞI

BES ile LTB uzlaştı, iş bırakma eylemi sona erdi.

A+A-

BES ile LTB uzlaştı, iş bırakma eylemi sona erdi.

YENİDÜZEN’e konuşan BES Başkanı Ulus Arpalıklı, yönetim kurulunun LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile 1 Mayıs ödenekleri konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Arpalıklı, 1 Mayıs ödeneğinin çalışanlara iki taksit halinde ödeneceğini söyledi. İlk taksitin 10 Mayıs, ikinci taksitinde 15 Haziran’dan önce ödeneceğini belirten Arpalıklı, eylemin sona erdiğini söyledi.

 

BES, ÇALIŞMA BARIŞI İSTEDİ

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ileriye gidebilmesinin çalışma barışından geçtiğini vurguladı.

BES’in 1 Mayıs ikramiyeleriyle ilgili LTB’yle yaşadığı sorun hakkında BES Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bizlerin arzusu toplumumuzun gündemine LTB’nin başarıları ve iyiye gidişiyle gelmektir. Bunun da yolu çalışma barışından geçer. LTB Başkanı’nın da aynı düşüncede olduğuna inanıyoruz ve bundan sonraki süreçlerde toplumumuzun karşısına bu tür konularla değil, birlikte ortaya koyduğumuz doğrularla gelmek istiyoruz” denildi.

BES’in iddia edildiği gibi “uzlaşmaz” olmadığını kaydedilen açıklamada, sendika uzlaşmaz olsaydı, Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından yapılan önerinin çalışanlara götürülmeyeceğini ve o an reddedileceği kaydedildi.

HALKTAN ÖZÜR…

Halktan özür dilenen açıklamada “Sendika ve çalışanlar olarak LTB yönetiminden tek talebimiz, taraflar olarak imzaladığımız toplu iş sözleşmesine taraflarca uyulmasıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca sendikalara karşı yıpratma operasyonunu yürütüldüğü da iddia edildi.

(YD/TAK)

 

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur