1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'da "Sigara Bırakma Polikliniği" açıldı
Lefkoşada Sigara Bırakma Polikliniği açıldı

Lefkoşa'da "Sigara Bırakma Polikliniği" açıldı

Polikliniğe başvurmak isteyen kişiler 2280711 numaralı telefondan randevu alabilecek.

A+A-

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olan “Sigarayı Bırakma Polikliniği” bugün hizmete girdi. Poliklinik, özellikle kalp ve kanser hastalıklarına yol açtığı bilinen sigara alışkanlığından kurtulmak isteyen kişilere hizmet verecek.

Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde Domuzcular Burnu’ndaki Kentsel Sağlık Merkezi’nde hizmete giren polikliniğin açılışı Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli ve Domuzcular Burnu Klinik Şefi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Adataş tarafından yapıldı.

Polikliniğe başvurmak isteyen kişiler 2280711 numaralı telefondan randevu alabilecek.

GÜLLE: “SİGARA İÇMEK HASTALIK OLARAK TANIMLANIYOR”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, açılışta yaptığı konuşmada, “Sigarayı Bırakma Polikliniği’nin” açılışının çok anlamlı olduğunu söyleyerek, sigara içmenin birçok hastalık ve kansere sebebiyet verdiğini kaydetti.

Kanserle mücadelede insanların bilinçli olması gerektiğine de dikkat çeken Gülle, poliklinikte verilecek hizmetin sağlık alanında gerçek bir mücadelede olduğunu belirtti.

Poliklinikte verilecek mücadelenin yanında, başvuracak kişilerin ayrıca genel kontrolden de geçecek olmalarının erken tanı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Gülle, uygulanacak bu sistemin gerçek anlamda bir reform olduğunu söyledi.

Sigara içmenin çağdışı bir anlayış olduğunu ve bunu bir hastalık olarak tanımladıklarına dikkat çeken Gülle, sigaranın insan yaşamını yüzde 100 olumsuz etkilediğini vurguladı.

CUMA GÜNÜ ÇAMLIBEL’DE SAĞLIK MERKEZİ AÇILACAK

Sağlık Bakanı Gülle ayrıca, cuma günü de Çamlıbel’de Sağlık Merkezi’nin açılacağı müjdesini verdi.
GÜLLÜELL: “SİGARA KANSER NEDENİ”
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli, sigaranın sağlığa verdiği zararların bilindiğini ve kansere neden olduğunu kaydederek, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara göğüs hastalıkları uzmanlarının uygulayacağı tedavi yöntemleriyle yardımcı olunacağını kaydetti.

Sigarayı bırakmak için polikliniğe başvurmak isteyen kişilerin 2280711 numaralı telefondan randevu alabileceklerini söyleyen Güllüelli, ayrıca Alo 184 ihbar hattını kullanarak sigara içildiği için rahatsız olunan yerlerin de ihbar edilebileceğini hatırlattı.

ADATAŞ: “SİGARA İNSANLIĞIN EN BÜYÜK DÜŞMANI”

Klinik Şefi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Hasan Adataş da,  tütünün son 50 yıllık zaman diliminde insanlığın en büyük düşmanı olduğunu söyleyerek, tütünün tüm kanser çeşitlerinin oluşmasına yol açtığını kaydetti.
Adataş, poliklinikte yapılacak çalışmalarla insanların tütün içme tutkusundan kurtarılacağını dile getirdi.

ALADAĞ

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Aladağ ise, sigara içmenin çağın en önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek, sigarayı bırakmak isteyenlerin yeni hizmete giren polikliniğe başvurması gerektiğini kaydetti.

Poliklinikte doktorlar tarafından yapılacak muayeneden sonra kişilere psikolojik veya medikal tedavilerin yapılıp yapılamayacağı konusunda kararlar üretileceğini söyleyen Aladağ, tedavi sürecinin en az 3 ay olacağını, sigarayı bırakan kişilere ayrıca yıllık kontroller yapılacağını ekledi.

(TAK) 

Bu haber toplam 10490 defa okunmuştur