1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefkoşa'da parklar kirliliğe boğuldu
Lefkoşa'da parklar kirliliğe boğuldu

Lefkoşa'da parklar kirliliğe boğuldu

Lefkoşa’da bulunan Cumhuriyet Parkı, Çağlayan Parkı, Kumsal Parkı ve Yiğitler Burcu Parkı hem görüntü hem çevre kirliliğine boğulmuş vaziyette. Parklardaki oyun alanları da oldukça tahrip olmuş durumda…

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Lefkoşa bölgesinde bulunan birçok park, hem çevre hem de görüntü kirliliği ile dikkat çekiyor. Cumhuriyet Parkı, Çağlayan Parkı, Kumsal Parkı ve Yiğitler Burcu parkı oyun alanları ve duvarlarda grafiti, yerlerde ise şişeler, çekirdek kabukları ve diğer çöpler içinde. Oyun alanlarındaki birçok araç ise işlevini yitirmiş, paslanmış, üstüne grafiti yapılmış vaziyette. Park alanlarındaki banklar ise harap olmuş ve kırılmış şekilde kullanılmaya devam ediyor.
Rauf Raif Denktaş’ın defnedildiği Cumhuriyet Parkı’nın girişi, cam şişeler ve çöp atıkları ile kaplı.
Yiğitler Burcu Parkı, aşırı yağışlarla uzayan otlara boğulmuş, parktaki oyuncaklar ottan görünmez olmuş halde. Yabancı turistlerin de gezdiği parklardan biri olan Yiğitler Burcu parkının hem girişinde, hem de oyun alanı ve çevresinde oldukça fazla çöp var.
Çağlayan Park, paslı oyun alanlarına ve çevre kirliliği yaratan kağıt, peçete, şişe gibi atıklara teslim olmuş durumda. Parkın girişindeki merdivenler ise çöp dolu.
Lefkoşa’nın merkezinde bulunan Kumsal Park’ın girişinde çöp poşetleri birikirken, parkın içindeki oturma ve oyun alanlarının tahrip olduğu görülüyor. Kumsal Park’taki çimenler ve çeşitli çiçekler, üstüne basıldığı ve çöp atıldığı için zarar görmüş halde.
Lefkoşa’daki başlıca parklarda, görüntü ve çevre kirliliği, bakımsızlık ve eskimeye yüz tutmuş oyun ve oturma alanları göze çarpıyor. Parkların hali, özellikle de duyarsız vatandaşların yerlere içecek şişeleri ve çekirdek kabuğu atma alışkanlığını gözler önüne seriyor.

p1-036.jpg

Grafitti, parkları ele geçiriyor, görüntü kirliliği yaratıyor.

p2-031.jpg

Cumhuriyet Parkı’nın girişi, cam şişe ve çöpler ile kaplı.

 

p3-014.jpg

Uzayan otlar yüzünden oyun alanı kaybolmuş durumda.

p4-007.jpg

Yiğitler Burcu’nun girişi, çöp ile dolup taşıyor.

 

Bu haber toplam 3099 defa okunmuştur
Etiketler : ,