1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa’da 'kanalizasyon' bezdirdi
Lefkoşa’da kanalizasyon bezdirdi

Lefkoşa’da 'kanalizasyon' bezdirdi

Haftalardır kazılar nedeniyle yollar kullanılmaz hale gelirken, bazı sokaklarda taşan lağım suları da bu sorunu körüklüyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Başkent Lefkoşa’nın derdi bitmek bilmiyor… Haftalardır kazılar nedeniyle yollar kullanılmaz hale gelirken, bazı sokaklarda taşan lağım suları da bu sorunu körüklüyor. Bazı bölgelerde boruların dolması nedeniyle lağım sularının yollara taşması Lefkoşa insanına yaşamı zehir ediyor. Bir aydan  beridir kanalizasyon boruları dolan ve lağım sularının yollara taştığı Küçük Kaymaklı bölgesinde vatandaş isyan etmiş durumda.

Lağım suları yayıldı

Yarim Düğün’ün arkasında bulunan Erden Mehmet Sokak’ta bulunan bir logarın dolmasıyla yola taşan lağım suları, çevreye kötü kokuların yayılmasına neden oldu. Kazılan yol nedeniyle toz toprak içerisindeki yola lağım sularının karışması ise sokağı çamur deryasına dönüştürmüş durumda. Sokakta çamurdan yürüyecek yer kalmazken, pis sular nedeniyle bazı vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine girmekte sıkıntı çekiyor. Bir vatandaş da Lefkoşa Belediyesi’ne durumu aktarmasına rağmen bugüne kadar hiçbir önlem alınmadığı belirtilirken, yaşanan sıkıntının giderilmesini talep etti.

Yollar çukura dönüştü

Öte yandan yolların kazılması ve düzeltilmemesine de tepki gösteren bazı vatandaşlar, Lefkoşa yollarının kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Asfaltlanmayan yolların yağmur sularıyla birlikte çukurlara dönüştüğünden yakınan vatandaşlar, kaldırımların da kullanılmaz hale geldiğinden şikayet etti. Yolların düzeltilmesi yanı sıra çevre kirliliğinin de yetkililer tarafından giderilmesi gerektiğini vurgulayan yurttaş, biran önce çalışmaların tamamlanmasını istedi.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur