1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa’da iki toplumlu vakıf
Lefkoşa’da iki toplumlu vakıf

Lefkoşa’da iki toplumlu vakıf

Lefkoşa’nın güneyinde bulunan The Stelios Philanthropic Vakfı, iki toplumdan vatandaşların kolayca buluşabilmesi için ilk iki toplumlu ‘Sir Stelios Haji Ioannou café’yi açıtı.

A+A-

Feray YALÇUK

Café güney Lefkoşa’daki eski belediye meydanında bulunuyor. Vakfın amacı Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların ticaret ilişkilerini kuvvetlendirmek olduğu ifade edildi.
Vakfın “The Stelios İki Toplumlu Ödülleri” diye bilinen teşviklerinin adını duyurup katılımcılarını artırmayı da tasarladığı kaydedildi.
Ekim ortasında gerçekleşen ‘ödül törenlerine’ kadar her salı saat 18:00 – 19:30 saatleri arasında açık olan  café, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların buluşup ticaretle ilgili fikir alış verişi yapmalarına olanak sağlandığı bir yer olarak betimleniyor.

“Girişimciler için fırsatlar sunuyor…”
Ödülü kazananlar ve geçmiş ‘The Stelios’ ödüllerindeki katılımcılar cafeye deneyimli kadro olarak gelip kendi deneyimlerini diğerleriyle paylaşıyor. Ayrıca vakıf, yeni girişimcilerin diğer toplumdan da partner bulabileceği bir fırsat olarak tanımlanıyor. Buluşmalar sırasında café’de ikram edilen her şey vakıf tarafından finanse ediliyor.
‘The Stelios İki Toplumlu Ödülleri’ 7 yıldır her sene aktif bir şekilde verilirken, 2009’dan beri iki toplumlu 40 gruba toplam 1,2 milyon euro verildiği ilan edilmişti.
Bu yıl diğer yıllara oranla daha büyük bir ödülün olduğu yani 30 farklı iki toplumlu ekibe toplam 300 bin euro verileceği bildirilirken, 2015 ‘The Stelios İki Toplumlu Ödülleri’ için son başvuru tarihi 15 Eylül 2015 olarak ilan edildi. Ödüller ve katılımcılar için kriterleri daha detaylı görebilmek için vakfın web sitesini ziyaret edilebileceği belirtildi. (http://www.stelios.com)

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur