1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'da Anket TARTIŞMASI
Lefkoşada Anket TARTIŞMASI

Lefkoşa'da Anket TARTIŞMASI

Sosyal medyada ortaya çıkan ve Lefkoşa ile bölgesinin seçim sonuçlarını içeren anket, tartışma yarattı. Kimi çevreler bu anketin CTP tarafından yayıldığını iddia etse de CTP yönetimi bu iddiaları yalanladı.

A+A-

Sosyal medyada ortaya çıkan ve Lefkoşa ile bölgesinin seçim sonuçlarını içeren anket, tartışma yarattı. Kimi çevreler bu anketin CTP tarafından yayıldığını iddia etse de CTP yönetimi bu iddiaları yalanladı, söz konusu anketin parti ile bir ilgisi olmadığını açıkladı.
“ORC” isimli şirketin yaptırdığı söz konusu ankette Lefkoşa, Gönyeli, Değirmenlik, Alayköy ve Akıncılar’ın kamuoyu yoklaması sonuçları yer alıyor.

“Üzülerek izlemekteyiz…”

Tartışma yaratan anket ile ilgili CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklama şöyle: “Sosyal medyada partimize ait olduğu ileri sürülen bir anketin gereksiz tartışmalar yarattığını üzülerek izlemekteyiz. Türkiyeli bir araştırma firmasına yaptırdığımız iddia edilen anketle veya ismi geçen şirketle hiçbir alakamız bulunmamaktadır. CTP seçime yönelik kamuoyu araştırmalarını yerli firmalarla sürdürmekte olup henüz herhangi bir anket sonucunu da açıklamış değildir. Partimiz kamuoyu araştırmalarını seçim çalışmalarına yön vermek için kullanmaktadır. Kamuoyunu aydınlatmak adına bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir”.

 

Lefkoşa’da CTP önde

ORC isimli şirket tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Başkent Lefkoşa’da CTP adayı Kadri Fellahoğlu yüzde 45,2 oy oranı ile ilk sırada. Fellahoğlu’nu yüzde 32,6 oy oranı ile UBP adayı Kemal Deniz Dana, yüzde 18,4 oy oranı ile TDP, BKP ve Baraka ortak adayı Mehmet Harmancı izliyor. Anket yüzde 3,8 oy oranı “diğerleri” olarak belirtiliyor.

 

Gönyeli’de Benli farkı açtı


Anket sonuçlarına göre Gönyeli’de CTP adayı Ahmet Benli açık ara önde… Yapılan araştırma sonuçlarına göre Benli yüzde 62,6, UBP adayı Olgun Amcaoğlu yüzde 37,4 oy oranında.

 

Değirmenlik “CTP” dedi


ORC isimli şirket tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Değirmenlik’te de CTP önde. Ankete göre Değirmenlik’te CTP yüzde 54,1, UBP yüzde 34,3, DP ise yüzde 11,5 oy oranında.

 

Akıncılar ve Alayköy’de CTP açık ara…

Anket sonuçlarında Alayköy ve Akıncılar belediyelerinde CTP açık ara önde. Alayköy’de CTP yüzde 55,8, UBP yüzde 29,3, DP ise 14,9 oy oranında görülüyor. Akıcılar’da ise fark daha büyük. Akıncılar’da CTP’nin oy oranı yüzde 76,8, UBP2nin oy oranı yüzde 23,2 olarak görülüyor.

 

 

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur
Etiketler : , ,