1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa yağmura teslim
Lefkoşa yağmura teslim

Lefkoşa yağmura teslim

Lefkoşa’da aniden başlayan sağanak yağış bazı yolları sular altında bıraktı. 

A+A-

Bir haftadır ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağışlar, bugün öğleden sonra Lefkoşa’da etkisini gösterdi. Lefkoşa’da aniden başlayan sağanak yağış bazı yolları sular altında bıraktı. 

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ile Girne Kapısı arasındaki Cemal Gürsel Caddesi su baskınlarına teslim olurken, araçlara ve yayalara zor anlar yaşattı. Bazı araçlar mahsur kalırken, yaya vatandaşlar da yağmurdan kaçınmaya çalıştı, güç durumda kaldı. Su baskını yaşanan bölgede saat 16.15 itibarıyla su çekildi, yol trafiğe açıldı. 

Bir haftadır ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağışlar, dün sonra Lefkoşa, Yenierenköy ve Mağusa bölgesi sakinlerine zor anlar yaşattı. Aniden başlayan sağanak yağış, yolları sular altında bırakarak bildik manzaralara sebep oldu.

Bazı yollar su doldu, yayalar ise hem araçlardan hem de yağmurdan korunmaya çalışırken güçlük çekti.

 

Pazar esnafı perişan

Pazar günleri Lefkoşa terminalinde kurulan pazardaki esnaf, ani gelen şiddetli yağışla her sene olduğu gibi perişan oldu. Pazarda ürünler ziyan oldu, esnafın hava koşullarından korunmak için kendi imkanları ile kurdukları çadırlar çöktü. Esnafın ürünleri, yağmurla birlikte yerlerde biriken suların altında kaldı. Alışverişe gelen halk ise, sığınacak yer bulamadı, çoğu kişi bir şey almadan ayrılırken, esnaf ise erkenden toplanmaya başladı.

 

Girne Kapısı yine aynı

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ile Girne Kapısı arasındaki Cemal Gürsel Caddesi su baskınlarına teslim oldu. Bazı araçlar mahsur kalırken, yaya vatandaşlar da yağmurdan kaçarak otobüs duraklarına sığındı.

 

Yenierenköy’de ceviz büyüklüğünde dolu

Yağışlı hava Yenierenköy'ü de etkiledi. Ceviz büyüklüğündeki kar görünümlü dolu Yenierenköy'ü beyaza bürüdü. Bölge sakinleri, doluyu hem heyecanla hem de endişe ile karşıladı. Vatandaşların sosyal medyada paylaştığı görüntüler ise oldukça ilgi gördü.

 

Organize Sanayi Bölgesi'nde toplanmayan çöpler yola savruldu

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi sokaklarının sular altındaki hali haftanın başında da gündemdeydi. Dün yağan yağmurla, Sanayi Bölgesi sokaklarında büyük birikintiler oluştu. Yağmurla karışık kuvvetli rüzgar ise, sanayinin toplanmayan çöplerini sokağa savurdu.

 

Ercan Havaalanı’na uçaklar rötar ile iniş yaptı

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’den alınan bilgiye göre, şiddetli yağış sebebiyle Ercan Havaalanı’na inecek olan uçuşlarda rötar yaşandı. Kötü hava koşullarından 7 uçak etkilendi. Uçakların dört tanesi, Doren isimli noktada (denizde) tur atarak iniş yapmak zorunda kaldı. Yedek meydana iniş yapan uçuşlar ise, yolcuların iki saatlik gecikme yaşamasına neden oldu. Sofi, kalkışlarda bir sorun yaşanmadığını aktardı.

 

 

girne-kapisi.gif

 

vatandas.gifyagmur-004.gif

 

 

Bu haber toplam 3275 defa okunmuştur
Etiketler : ,