1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Lefkoşa sokakları maratonla renklendi
Lefkoşa sokakları maratonla renklendi

Lefkoşa sokakları maratonla renklendi

Lefkoşa sokakları maratonla renklendi

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen, ana sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell’in üstlendiği Lefkoşa Maratonu 23 Ekim Pazar günü büyük bir ilgi ile gerçekleştirdildi. 4 kilometrelik halk koşusu ve yürüyüşünün yanı sıra 8 ve 21 kilometre kategorilerinde düzenlenen maraton “Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor, Lösemili Çocuklar Gülüyor” sloganı ile gerçekleştirildi.

GELİR SARAÇOĞLU VAKFI’NA
Altıncı kez düzenlenen maratona bu yıl yaklaşık 2 bin 500 kişi katılım gösterdi. Vatandaşların yanı sıra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi, siyasiler, kurum ve kuruluşların başkanları, temsilcileri maratonda yer alarak katılım gösterdiler. Kişi başı katılım ücretinin en az 20 Türk Lirası olduğu maratondan elde edilen gelirin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak olması da ilgiyi arttıran etkenlerdendi.

AKINCI: ÖNEMLİ, ANLAMLI VE GÜZEL BİR ETKİNLİK
Yarış öncesinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, etklinlikte yaptığı konuşmada, maratonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Bu tarz etkinliklerin maddi getirisinin yanı sıra farkındalık yarattığını da önemle vurgulayan Akıncı, böyle önemli, anlamlı ve güzel bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 287. Sayısı

Adres Kıbrıs 287. Sayısı