1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Lefkoşa koşuyor, gelir barınağa gidiyor”
 “Lefkoşa koşuyor, gelir barınağa gidiyor”

“Lefkoşa koşuyor, gelir barınağa gidiyor”

4, 8 ve 21 kilometre olarak 3 farklı kategoride gerçekleştirilen maraton saat 09:00’da LTB binası önünden start aldı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin KKTC Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsor olduğu Lefkoşa Maratonu, yüksek bir katılım ile gerçekleştirildi.

BİNE YAKIN KİŞİ KATILDI
 

Lefkoşa Belediye Sarayı önünde başlayan ve 4, 8 ile 21 kilometrelik 3 kategoride yapılan etkinliğe bine yakın kişi katıldı. Tüm geliri yenilenmesi planlanan hayvan barınağına ayrılan Lefkoşa Maratonu’nda Onbaşı Ltd, Necipoğlu Ltd, Kıbrısonline, Bibliotheque, Saka Su, Ülker ve Kolan Hastanesi de sponsorluk katkısında bulundu. Yarışmanın 8 ve 21 kilometrelik kategorilerinin derecelendirilmesini KKTC Atletizm Federasyonu’na bağlı yarış hakemleri gerçekleştirdi.

Maratona başta Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı olmak üzere, bazı sivil toplum örgütü ile  sponsor kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle halk yoğun ilgi gösterdi.

Katılım ücretinin 10 TL olduğu ve “Lefkoşa koşuyor, gelir barınağa gidiyor” sloganı adı altındayapılan maratondan,  elde edilecek gelir Lefkoşa Hayvan Barınağı’nın tadilatında kullanılacak.

3 AYRI KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sırası ile 21 km, 8 km ve 4 km için verilen başlangıç işareti ile birlikte Lefkoşalılar şehri farklı bir şekilde görebilme şansı bulurken, sağlık için spor yapılması adına da güçlü bir mesaj verilmiş oldu.

Tamamlanan kategorilerin ardından ödül törenine geçildi. Erkekler ve kadınlarda genel klasman birincilerine LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca tarafından bandabuliyam.com’un hazırladığı Kıbrıs’a özgü hediye paketi yanında son model bir de Turkcell T50 marka cep telefonu hediye edildi. Genel klasmanda ikinci gelenlere Superonline, üçüncü gelenlere de Bibliotheque yetkilileri tarafından hediye çekleri takdim edildi.

ALİYE VE İBRAHİM’E ÖZEL ÖDÜL VERİLDİ

Maraton sonunda 4 km halk koşusunda derecelendirmeye gidilmezken, 2 özel ödül verildi. Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın iki oyuncusu Aliye Kocasoy ve İbrahim Yavuz’a yarışa katılmaları ve bunun yanında yarışı ilk sırada bitirmeleri nedeni ile özel ödül verildi.

SİBER “ETKİNLİK SPOR VE SAĞLIK YANINDA, SOSYAL SORUMLULUK YÖNÜNDEN DE ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, maraton öncesi basına yaptığı açıklamada, insanları bir araya getiren, sosyal ortam sağlayan, spor ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu tür organizasyonların aynı zamanda Lefkoşa Hayvan Barınağı’na yapacağı katkıyla da bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade ederek, düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

KKTC’nin açık hava sporları için çok uygun bir ülke olduğunu da belirten Siber, buna karşın ülke geneli yürüyüş, bisiklet yolu gibi bir çok altyapı eksikliği bulunduğuna dikkat çekti.

HARMANCI: “KIBRIS TÜRKÜ BİR ARADA ÇOK ŞEY BAŞARIYOR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, uzunca bir süre ara verilen Lefkoşa Maratonu’nun 4’sünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Kıbrıs Türkü’nün bir araya geldiğine bir çok şeyi başarabileceğini kaydetti.

Maratondaki adımların sağlıklı yaşam ile Lefkoşa Hayvan Barınağı için atılacağını ifade eden Harmancı, organizasyona katılanlara teşekkürlerini sundu.

KARAATMACA “GELENEKSEL HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise, bugün gerçekleştirilen Lefkoşa Maratonu’nda spor, sağlık, birlik ve beraberlik bulunduğunu belirterek, güzel bir amaca hizmet eden organizasyonun geleneksel hale getirilmesini istedi.

 

---------------------------------------------------------------

Lefkoşa Maratonu sonunda dereceye girenler:

GENEL KLASMAN 21 km (ERKEKLER)
1-Cemal İNECİ  1:21.14
2-Umut ÇAVUŞOĞLU 1:22.48
3-Osman ATAKAN  1.22.55

GENEL KLASMAN 21 km (KADINLAR)
1-Nuran ÖZE   1:45.15
2-Emine ULUÇAY  1:46.25
3-Selin MAYDANOZCU 1:58.12

GENEL KLASMAN 8 km (ERKEKLER)
1-Dagnu HAİLE  21:60
2-Münür ÇAVUŞ  23:38
3-Özgün MEHMETOĞLU 24:01

GENEL KLASMAN 8 km (KADINLAR)
1-Emine YARKIN  26:55
2-Melisa TANOĞLU  36:01
3-Emel BİLGİN  36:30

FERDİ SIRALAMALAR:

8 KM KATEGORİSİ (ERKEKLER)
39 yaş altı: 1-Dagnu Haile, 2-Münür Çavuş, 3-Özgün Mehmetoğlu
40-44 yaş arası: 1-Murat Çiftçi, 2-Erkin Koç, 3-Köksal Berberoğlu
45-49 yaş arası: 1-Derviş Atakan, 2-İbrahim Azkal
50 yaş ve üzeri: 1-Hüseyin Halitoğlu, Metin Marmara, 3-Osman Kocaoğlan

8 KM KATEGORİSİ (KADINLAR)
39 yaş altı: 1-Emine Yarkın, 2-Melisa Tanoğlu, 3-Emel Bilgin
40-44 yaş arası: 1-Yonca Özdemir
45-49 yaş arası: 1-Güler Şahin, 2-Faika Tanoğlu
50 yaş ve üzeri: 1-Şerife Derya Deniz, 2-Kadriye Depreli, 3-Pembe Abohorlu

21 KM KATEGORİSİ (ERKEKLER)
39 yaş altı: 1-Cemal İneci, 2-Umut Çavuşoğlu, 3-Eser Kurt
40-44 yaş arası: 1-Osman Atakan, 2-Taner Isırgan, 3-Peter Lapornik
45-49 yaş arası: 1-Mehmet Şahinkaya, 2-Beyazit Bozacıoğlu
50 yaş ve üzeri: 1-Şenlik Çetinkaya, 2-Aysın Öztürk, 3-Bekir Moda

21 KM KATEGORİSİ (KADINLAR)
39 yaş altı: 1-Nuran Öze, 2-Emine Uluçay, 3-Selin Maydanozcu


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2300 defa okunmuştur