1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Lefkoşa Ekonomik Forumu” Atina'da toplandı
 “Lefkoşa Ekonomik Forumu” Atinada toplandı

“Lefkoşa Ekonomik Forumu” Atina'da toplandı

Forumun sonuç bildirgesinde müzakere sürecinin yeniden başlamasının önemine vurgu yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan Odalar Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oluşturulan “Lefkoşa Ekonomik Forumu”, üçüncü toplantısını bugün Atina’da yaptı.

Forumun sonuç bildirgesinde müzakere sürecinin yeniden başlamasının önemine vurgu yapıldı.

KTTO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Lefkoşa Ekonomik Formu toplantısına ev sahipliği yapan Yunanistan Odalar Birliği Başkanı Konstantin Michalos, forumda yaptığı konuşmada etkinlikle Kıbrıs sorununun çözümüne katkı yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan müzakerelerdeki tıkanma nedeniyle forumun öneminin arttığını belirtti ve “Siyasiler daha az görüşmeye başladığında biz daha çok görüşmeliyiz” dedi.

Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides de “Lefkoşa Ekonomik Forumu’nun önemli bir inisiyatif olduğunu ve siyasilerin bunu fark ettiğini” belirterek, KTTO Başkanı Fikri Toros ile birlikte yaptıkları çeşitli temasları anlattı.

KTTO heyetine başkanlık eden Fikri Toros ise konuşmasında, Lefkoşa Ekonomik Forumu kararlarının hayata geçirilmesi konusunda daha fazla çalışmak gerektiğinin altını çizdi; bunun için takvimleme yapılması ve siyasi desteği artırmak için dört taraftaki siyasi liderlere ziyaretler gerçekleştirilmesini önerdi.

Forum, gündemdeki konuların tartışılması ve sonuç bildirgesinin yayınlanmasıyla sona erdi.

Sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

“Forum, mevcut çıkmazın hiçbir tarafın yararına olmadığından hareketle, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakere sürecinin yeniden başlamasının önemini vurgulama konusundaki kararlılığının altını çizmiştir. Biz ayrıca, müzakerelerin, sonuç alıcı, yapıcı bir ortamda ve Kıbrıs adasında ve Doğu Akdeniz’de barış ve refah getirecek şekilde kazan- kazan senaryosuna ulaşılmayı sağlayacak bir ortamda yapılması gerektiğine inanıyoruz.”

(tak)

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur