1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Lefkoşa Çevre Düzenleme Yarışması” duyurulacak
Lefkoşa Çevre Düzenleme Yarışması” duyurulacak

"Lefkoşa Çevre Düzenleme Yarışması” duyurulacak

"Lefkoşa Girne Kapısı ve Çevresi Kamusal Alan Düzenleme Yarışması” haftaya ilan edilecek.

A+A-

“Lefkoşa Girne Kapısı ve Çevresi Kamusal Alan Düzenleme Yarışması” haftaya ilan edilecek.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in girişimiyle bulunan maddi kaynak doğrultusunda başkent Lefkoşa’yı layık olduğu görünüme kavuşturma çalışmaları çerçevesinde, Meclis, Mimarlar Odası ve Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek yarışmayla, bugüne dek yapılmış Master Plan ve Lefkoşa İmar Planı çerçevesinde Girne Kapısı ve çevresine daha güzel bir görünüm kazandırılması hedefleniyor.

Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge TAK muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçimler nedeniyle ilanı geciken yarışmanın önümüzdeki hafta duyurulacağını söyledi.

Öge, konuyu LTB’nin yeni Başkanı Mehmet Harmancı’yla da görüştüklerini ve O’nun da projeyi onaylayıp destek vereceğini belirttiğini kaydetti.

Bütçesi de onaylanan yarışmanın önünde engel kalmadığını ifade eden Öge, başkentte sürdürülebilir bir çevre yaratmak amacıyla düzenlenecek yarışmanın jürisinin detayları haftaya açıklayacağını bildirdi.

Öge, jüride Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Türker Aktaç, Akademisyen, Mimar, Kentsel Tasarım Uzmanı Doç. Dr. Resmiye Alpar Atun, Yüksek Şehir Plancısı Ali Kanlı, Şehir Planlama Dairesi’nden Mimar Gül Öztek, LTB Proje Şube Amiri, İnşaat Yüksek Mühendisi Ali Güralp, Seramik-Heykel Sanatçısı Sevcan Çerkez ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarı Defne Feridun Kara’nın yer aldığını kaydetti.

PROJE ALANI

Proje “Cemal Gürsel Caddesi olarak bilinen, okulların önünden geçen cadde, onun güneyinde bulunan Yusuf Kaptan Sahası ile Orman Dairesi’nin aldığı sur dibi. Girne Kapısı, Girne Kapısı’nın doğusunda bulunan İnönü Meydanı, Cumhurbaşkanlığına kadar çıkan alan ile Girne Caddesi, Atatürk Meydanı diye bilinen, Kooperatif Merkez Bankası’na kadar olan bütün kamusal alanları” kapsayacak.(tak)

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur