1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa Belediyesi'nde 10 milyon BORÇLANMA
Lefkoşa Belediyesi'nde 10 milyon BORÇLANMA

Lefkoşa Belediyesi'nde 10 milyon BORÇLANMA

"...borcun içeriğine baktığımızda, gerekçe olarak 6 Milyon TL olan miktarının proje için, 4 Milyon TL olan miktarının ise nakit olarak belediye kasasına konması amacıyla istendiğini görmekteyiz."

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin seçim yasaklarına günler kala 10 milyon Türk Lirası yeni borçlanmaya gitmesi endişe yarattı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi "LTB’de yeniden tehlike çanları mı çalıyor?" başlıklı bir açıklama yayınlayarak, "Geçmişte bir belediye başkanı zamanında yapılan borç yapılanması dışında ilk defa bu kadar büyük miktarda bir borçlanmanın Cumhurbaşkanlığı Seçimi yasaklarına günler kala gündeme gelmesi endişe vericidir." dendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı Seçimi yasaklarına günler kala Lefkoşa Türk Belediye Meclisi’ne apar topar getirilen ve oy çokluğu ile onaylanan 10 Milyon Türk Liralık yeni borçlanmayı endişeyle izliyoruz.

Yaklaşık bir ay önce belediye meclisine getirilen bütçenin içerisinde yer almayan bu borçlanma, bir hafta önce belediye meclis üyelerimizin gündemine getirilmiş ve seçim yasaklarından önce alelacele meclis gündemine taşınmıştır.

Geçmişte bir belediye başkanı zamanında yapılan borç yapılanması dışında ilk defa bu kadar büyük miktarda bir borçlanmanın Cumhurbaşkanlığı Seçimi yasaklarına günler kala gündeme gelmesi endişe vericidir.

Dahası borcun içeriğine baktığımızda, gerekçe olarak 6 Milyon TL olan miktarının proje için, 4 Milyon TL olan miktarının ise nakit olarak belediye kasasına konması amacıyla istendiğini görmekteyiz.

Bugüne kadar bu ölçekteki projeleri dış fonlar ile yapmayı başaran Lefkoşa Türk Belediyesi’nin, bugün belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alındığında dış fonlardan yararlanmanın daha da önemli olduğuna inanıyoruz.

Buna ek olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne 2 ay kalmışken belediye kasasında sıcak para bulundurmak için yapılan 4 Milyon TL borçlanmayı ise doğal olarak bizlere 2010 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi borçlanılan 10 Milyon Sterlinlik miktarı hatırlatmaktadır.

Bu sebeplerden dolayı LTB Meclisi’nde oylanan yeni borçlanma gündemine meclis üyelerimiz onay vermediğini ve konunun takipçisi olacağını kamuoyuna duyururuz.

'Açık pazar'  

Belediye Meclis Üyesi Murat Kanatlı, bir süre önce yaptığı değerlendirmede, söz konusu borcun 6 milyon TL'sinin Lefkoşa Açık Pazar yerinin tamamlanması için alındığını belirtmiş, ayrıca, geriye kalan 4 milyon TL'nin ise "pratik anlamda overdraft kullanımından dolayı halihazırda borçlanılmış meblağ" olduğunu açıklamıştı.

Belediye Meclis üyesi Murat Kanatlı, borçlanmayla ilgili, "Bundan bir süre önce TC kaynaklı olarak Lefkoşa Açık Pazar yerinin ilk etabı tamamlanmıştı. Üstünün kapatılması ve idari binan tamamlanması için de yine TC'den kaynak aktarılacağı öngörülmüştü ancak bu kaynak 2 yıldan uzun bir süredir gelmedi" görüşünü de paylaştı.

Belediye Meclis üyesi Murat Kanatlı'ya göre, "Süreç bundan sonrasında devletin Borç Komitesindedir, kararı o üretecek."

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, bu açıklamaya atıfta bulunarak, görüşlerinin aynı yönde olduğunu belirtti.

Harmancı ayrıca yaptığı açıklamada şu görüşleri de paylaştı: "10 milyon TL’lik borçlanmanın 6 milyon TL’si yeni açık pazarın yapımına kullanılacak, burada yapılacak faaliyetlerle bu kredi kendini ödeyecek, tüm süreç tüm belediye meclisimizde ki ilgili kurumlarla paylaşılarak yürütülmüştür. Geriye kalan 4 milyon TL’de bize kasa kolaylığı sağlayacak çünkü sadece devlerden almamız gereken 5 milyon civarı alacağımız var."

 

 

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
İlgili Haberler