1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Lefkoşa, barınak için koştu
Lefkoşa, barınak için koştu

Lefkoşa, barınak için koştu

Lefkoşa, barınak için koştu

A+A-

 


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Atletizm Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen Lefkoşa Maratonu geçtiğimiz hafta koşuldu. Elde edilen gelirin, yenilenmesi planlanan hayvan barınağına bağışlanacağı etkinliğe ilgi yüksek oldu. Katılımcılar organizasyonda üç kategoride yer alırken, yarışın derecelendirilmesini Atletizm Federasyonu’na bağlı hakemler gerçekleştirdi. Organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

ÜÇ KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Geçtiğimiz hafta Pazar günü Lefkoşa Türk Belediyesi önünde başlayan maraton 4 kilometrelik halk koşusu, 8 kilometre ve 21 kilometrelik maraton koşusu halinde üç kategoride gerçekleştirildi. Gelirinin yenilenmesi planlanan hayvan barınağına bağışlanacağı etkinliğe Kuzey Kıbrıs Turkcell, Onbaşı Ltd, Necipoğlu Ltd, Kıbrısonline, Bibliotheque, Saka Su, Ülker ve Kolan Hastanesi sponsor olarak destek verdi. 4 kilometrelik halk koşusunda derecelendirme yapılmazken, 8 ve 21 kilometre kategorilerinde dereceleri Atletizm Federasyonu hakemleri tuttu.

KOCASOY VE YAVUZ’A ÖZEL ÖDÜL
Sabah saat 9.00’da start alan ve üç farklı güzergahta koşulan maratona her kesimden bine yakın kişi iştirak etti. Bazı katılımcılar beraberlerinde köpeklerini de getirerek organizasyona renk kattı. Maratonun 4 kilometrelik kısmında yarışa katılan ve ilk sırada bitirme başarısı gösteren Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcularından Aliye Kocasoy ve İbrahim Yavuz’a özel ödül takdim edildi.

21 KİLOMETREDE İNECİ VE ÖZE BİRİNCİ
Lefkoşa Maratonu sonunda 21 kilometre kategorisi erkekler genel klasmanında Cemal İneci birinci olurken, Umut Çavuşoğlu ikinci ve Osman Atakan üçüncü oldu. 21 kilometre kadınlar genel klasmanda Nuran Öze yarışı ilk sırada tamamlarken, Emine Uluçay ikinci, Selin Maydanozcu üçüncü olma başarısı gösterdi. 8 kilometre erkekler kategorisinde Dagnu Haile birinci, Münür Çavuş ikinci ve Özgün Mehmetoğlu üçüncü oldu. Bu kategorinin kadınlar klasmanında ise Emine Yarkın birinci, Melisa Tanoğlu ikinci ve Emel Bilgin üçüncü oldu.

ÖDÜL TÖRENİ
Yarış sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Erkekler ve kadınlarda genel klasman birincilerine LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca tarafından bandabuliyam.com’un hazırladığı Kıbrıs’a özgü hediye paketi yanında son model bir de Turkcell T50 marka cep telefonu hediye edildi. Genel klasmanda ikinci gelenlere Superonline, üçüncü gelenlere de Bibliotheque yetkilileri tarafından hediye çekleri takdim edildi.

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 182. Sayısı

Adres Kıbrıs 182. Sayısı