1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefke’nin gözü şampiyonlukta
Lefke’nin gözü şampiyonlukta

Lefke’nin gözü şampiyonlukta

Takımları Tanıyalım…

A+A-

Süper Lig’in batı temsilcisi Lefke Türk Spor Kulübü geçen sezona damgasını vuran ekiplerden.

Geçen sezon ligde şampiyonluk adaylarını deviren ve seyircisinin verdiği destekle müthiş bir sezon geçiren mor beyazlılarda hedef bu kez lig şampiyonu olmak. Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada bitiren, bunun yanında Pepsi Kıbrıs Kupası’nda da Yenicami’yi mağlup ederek kupaya uzanan Güzelyurt temsilcisi geçen sezonki iskelet kadrosunu korudu. Geçen sezon Çetinkaya’dan kiralanan Kpah Sherman ile yollar ayrılırken, bu oyuncunun boşluğu Yenicami ile şampiyonluk yaşayan bir başka Çetinkayalı Cedric Fein ile dolduruldu.

Sezon başında başarılı teknik adam Toygar Davulcu ile yola devam etme kararı alan ve hocasıyla her konuda anlaşan Lefke takımında yerli transfer yapılmadı. Pepsi Kıbrıs Kupası şampiyonluğu sonrasında lige de koyan mor beyazlılar, bu sezon şampiyonluk yarışının içerisinde olma hedefinde. Kadrosunda Kasım Tağman, Ozotite Smart ve Mehmet Özeralp gibi yıldız isimleri de barındıran Lefke oturmuş kadrosu ve düzgün çalışan sistemiyle şampiyonluk yarışında en üst sıralarda yer alabilir.

------------------------------------------------------

Davulcu: “Gönlümden lig şampiyonluğu geçiyor”
Toygar Davulcu, takımın hedefinin geçen sene yakaladıkları çıkışı yukarıya çekmek olduğunu ifade ederek, doğru işler yapmaları ve taraftar – takım bütünlüğünü yakalamaları halinde geçen seneki başarının üzerine çıkacak güçte olduklarını kaydetti. Kendisinin bu sezon için gönlünden geçenin ‘lig şampiyonluğu’ olduğuna vurgu yapan Davulcu, “Lefke camiasına bu şampiyonluğu yaşatmak en büyük arzumuz.” dedi.

Mükellef: “Şampiyonluğun zamanı geldi” 
Mükellef, Lefke’nin altyapıdan yetiştirdiği futbolcular ile son 5 yılda büyük bir çıkış yakaladığını, geçtiğimiz sezon Federasyon Kupası’nı müzelerine taşırken, K-Pet Süper Ligi’ni de üçüncü sırada tamamladıklarını belirtti. Ellerinde müthiş bir kadro olduğunu ifade eden Mükellef, Lefke’nin camia, yönetim, taraftar ve futbolcu olarak K-Pet Süper Lig şampiyonu olma zamanın geldiğini sözlerine ekledi.

***

Lefke’nin 2014-2015 sezonu kadrosu

Kaleciler
İrfan Özbay
Mehmet Özeralp

Savunma
Salih Say
Aykut Esmeraslan
Arif Solkanat
Yakup Esmeraslan
Ali Özbahar

Orta Saha
Arif Öztürk
Kemal Solkanat
Rahmi Çelik
Aziz Sakallı
Ersen Esmeraslan
Cahit Solkanat
Enver Şener
Fırat Ömür

Forvet
Kasım Tağman
Cedric Fein
Ozetite Smart

***

Gelenler
Cedric Fein

Gidenler
Kpah Sherman

Lefke’nin ilk devre fikstürü
1. hafta: Çetinkaya (D)
2. hafta: B.Bağcıl
3. hafta: Cihangir (D)
4. hafta: Doğan T.B. (D)
5. hafta: Yenicami
6. hafta: Gençler Birliği (D)
7. hafta: Yeniboğaziçi
8. hafta: Mağusa TG (D)
9. hafta: K.Kaymaklı
10. hafta: Mormenekşe (D)
11. hafta: Gönyeli
12. hafta: Lapta (D)
13. hafta: Serdarlı

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur