1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Lefke'den son uyarı
Lefkeden son uyarı

'Lefke'den son uyarı

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği başkanı Ahmet Hızlı ve dernek Yönetim kurulu bugün sabah saat 08:30’da Gemikonağı CMC alanı içerisinde Portisbi firmasına son uyarıyı yaptı.

A+A-

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği başkanı Ahmet Hızlı ve dernek Yönetim kurulu bugün sabah saat 08:30’da Gemikonağı CMC alanı içerisinde Portisbi firmasına son uyarıyı yaptı. 

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, “Ağustos ayı sonuna kadar Protisbi tarafından CMC alanı içerisinde maden atıklarının temizliği için kurulacak olan tesisin kurulmasına başlanmazsa, bölge STÖ’leri ile birlikte Devlet’e alternatif bir firma bulunması için baskı yapacağız” diyerek şirket direktörüne ulaştırılması için bir mektup verdi.

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nin verdiği mektubun tam metni şöyle:

“Yıllardır CMC alanının rehabilitasyonu ile ilgili olarak firmanız, CMC alanı içerisinde yapılacak çalışmalar ve yatırımlar ile ilgili belirli sürelerde Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri’ne brifingler vermektedir.

Genelde vermiş olduğunuz brifingle bir önceki brifingle farklı olmayışı ve yıllardır temizleme adına faaliyette bulunmayışınız gerek derneğimiz ve diğer STÖ’leri gerekse bölge halkını yeterince üzmüş bir o kadar da firmanıza olan güvensizliği yaratıp, bu güvensizliğin artırmıştır.

K.K.T.C. devleti ile yapmış olduğunuz sözleşmede taahhüt ettiğiniz çalışmalara ve zamanlamaya uymamanız nedeni ile 19 Mart 2015 tarihinde CMC alanı içerisinde portatif tesis tanıtımı sırasında gerçek tesisin 2015’in Ağustos ayı içerisinde kurulmaya başlanacağını belirttiniz.

Bu bağlamda Ağustos ayı sonuna kadar konu tesisin kurulmaması durumunda, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği olarak diğer Lefke bölgesi Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte Hükümet yetkililerine gerekli önlemin alınması ve CMC alanında ve bölgede bulunan atık madenlerin temizlenmesi için alternatif bir firma araştırması yapmaları konusunda baskı yapılacağını bilginize getirir bu vesile ile saygılarımızı sunarız.”

 

 

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur