1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefke’de yeni iddia!
Lefke’de yeni iddia!

Lefke’de yeni iddia!

Lefke Belediyesi Başkanı Mehmet Zafer’in, ‘seçim yatırımı’ çerçevesinde, belediyeye borcu olan bölgelilere ‘borcu yoktur’ belgesi dağıttığı iddia edildi.

A+A-

 

Yenidüzen

Seçime sayılı gün kalan, belediyelerde ‘yarış’ da kızıştı.
Lefke Belediyesi Başkanı Mehmet Zafer’in, ‘seçim yatırımı’ çerçevesinde, belediyeye borcu olan bölgelilere ‘borcu yoktur’ belgesi dağıttığı iddia edildi.
Konuyla ilgili hem basına, hem de sosyal medyaya yansıyan belgelerde, belediyeye Bin 988 TL borcu olan birine, Başkan Mehmet Zafer’in imzası ve mührüyle ‘borcu yoktur’ belgesi verildiği ortaya çıktı.

CTP Lefke Belediyesi Başkanı Adayı Aziz Kaya:
“Yöntem olarak kullanıyor… Geçtiğimiz seçimde de yapıldı”
CTP Lefke Belediyesi Başkanı Adayı Aziz Kaya, buna benzer olayların geçtiğimiz belediye seçimi döneminde de yaşandığını ifade ederken, seçimden sonra bu şekilde belge verilen kişilerin de zorda kaldığını kaydetti.
Borçlar dururken verilen ‘borcu yoktur’ belgeleri nedeniyle birçok kişinin belediye ile mahkemeleşme noktasında olduğunu da belirten Kaya, “Ne yazık ki seçim kazanmada yöntemlerden biri olarak kullanılıyor” dedi.
Belediyeye borcu olan bölgelilere, tapuda veya herhangi bir yerde kullanılmak üzere ‘borcu yoktur’ yazısının verildiğini söyleyen Kaya, borçların yerinde durduğu halde verilen bu belgelerin daha sonradan sıkıntılar artırdığına işaret ediyor.

“Hedefimiz yapılandırma…”
Belediyeye olan borçlarla ilgili belge ve faturalarla oynandığı iddialarının yapıldığına işaret eden Kaya, Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez, belediyeye olan borçlarla ilgili yapılandırma çalışmalarının hedefleri olduğuna vurgu yaptı.
İnsanları ‘sizi mahkemeye verecekler’ iddialarıyla korku salındığını da belirten Kaya, gerekmedikçe hukuki işlem başlatma düşünceleri olmadığını, önemli olanın belediyenin de tahsilat yapması olduğunu kaydetti.

“Kullanılmasa da 15 ton üzerinden su ödeniyor…”
Belediye Meclisi’nin ‘herkes kullandığı kadar ödesin’ kararına karşın, kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın herkesin 15 ton üzerinden su ücreti ödediğine işaret eden Kaya, göreve gelir gelmez değiştirilecek tüzükle, herkesin kullandığı kadar su ödeyeceğine de vurgu yaptı.

Bu haber toplam 2221 defa okunmuştur