1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefke'de “USULSÜZLÜKLERİ araştırın”
Lefkede “USULSÜZLÜKLERİ araştırın”

Lefke'de “USULSÜZLÜKLERİ araştırın”

Lefke Belediyesi’nin CTP’li meclis üyeleri, Lefke Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen “usulsüzlüklerin” Başsavcılık, Sayıştaylık ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nı tarafından araştırılmasını talep etti

A+A-

YENİDÜZEN Haber Merkezi
Lefke Belediyesi Cumhuriyetçi Türk Partili meclis üyeleri Ali Uskuri, Aziz Kaya, Uğur Solyalı, YENİDÜZEN’e yaptıkları açıklamada, Lefke Belediyesi’nin borcunun gün geçtikçe arttığını, belediyenin çeklerinin borç nedeni ile bankalardan döndüğünü belirtirken, 2009 yılından beridir Lefke Belediyesi’nden emekli olan şahısların emeklilik haklarının halen ödenemediğini vurguladı. CTP’li meclis üyeleri, Lefke Belediyesi’nde yaşananlar ile ilgili Sayıştaylık, Başsavcılık ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nı göreve davet etti, Lefke Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen “usulsüzlüklerin” araştırılması talep edildi.


“Zafer, usulsüzlük ve suiistimalleri devam ediyor”
Lefke Belediyesi Cumhuriyetçi Türk Partisi’li meclis üyesi Ali Uskuri, Aziz Kaya, Uğur Solyalı, birçok usulsüzlük ve suiistimal iddialarına rağmen Lefke Belediyesi’ne ait Sayıştaylık denetleme raporlarının 2006 yılından beridir açıklanmadığını belirtti. Bahse konu durumun, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer’e “usulsüzlük”  ve “suistimallerini”  sürdürme cesareti verdiğini açıklayan meclis üyeleri, belediyede ihalesiz işler yapıldığını öne sürdü. CTP’li belediye meclis üyeleri konu ile ilgili şunları kaydetti: “Belediyenin kullanılacak limit miktarının 4 - 5 katından fazla limit  kullanıldı. Ayda en az  1  kez  toplanması  gereken Belediye  Meclisi 3 - 4 ayda  bir  toplandı,  çalışanların  sosyal  haklarının  defalarca mahkeme  kararı  olmasına  rağmen  ödenmedi, özel  mülklere asfalt dökülerek  belediyenin  altından  kalkamayacağı  borçlanmalara  neden olundu, yarı tutarına mal olan  işler 2  katına  bilanço edildi.” İddia edilen konularla ilgili gerekli belge ve fotoğrafları Sayıştaylık,  Başsavcılık  ve  Yerel  Yönetimler  Bakanlığı’na defalarca  iletildiğini belirten  meclis üyeleri, “Denetim ve  gereğinin  yapılması  talep  etmemize rağmen herhangi  bir adım atılmadı. Bu da Sayın Mehmet  Zafer' e  bu usulsüzlük  ve  suiistimalleri devam  etme  cesareti  verdi” şeklinde konuştu.

22 maddeye itiraz edildi...
CTP’li meclis üyeleri, kendileri ile birlikte DP’li meclis üyesi Rahme Öğütveren’in Lefke Belediye  Meclisi’nin  27 Şubat 2014 tarihindeki  toplantısında  görüşülen 2013 Mali Yılı  Kesin  Hesapları  incelenirken  birçok usulsüzlüğü tespit ettiklerini söyleyerek, 22 maddeye itiraz ettiklerini açıkladılar.

Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur
Etiketler :