1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefke’de kaçak kazı şüphesi
Lefke’de kaçak kazı şüphesi

Lefke’de kaçak kazı şüphesi

YENİDÜZEN’e ulaşan bazı bölge sakinleri “Kral mezarlıkları dediğimiz bir yerde çok büyük bir bölme açıldı ve bir kısım eser çalındı. Ne kadar eski eser çalındığı bilinmediği için gizli tutuluyor” iddiasında bulundu. Bölge sakinleri, birkaç gündür polisin

A+A-

 


YENİDÜZEN (Haber Merkezi)

Lefke’de bulunan Soli Harabeleri bölgesinde kaçak kazılar bulunduğu ve bazı eski eserlerin çalındığı iddia edildi. Bir süredir bölgede kaçak kazıların fark edildiği ancak herhangi bir şahıs tespitinde bulunulmadığı öğrenilirken, geçtiğimiz günlerde Soli Harabeleri arkasında büyük bir çukur açıldığı ve çok değerli bazı eserlerin çalındığı ileri sürüldü. Bazı çevre sakinleri birkaç gündür polisin devriye gezerek, bölgede incelemeler yaptığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise Soli Harabeleri bölgesinde Eski Eserler Dairesi Güzelyurt Amirliği’nin kazı çalışmalarının sürdüğünü ancak böyle bir durumla karşılaşılmadığını dile getirdi.

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ise geçtiğimiz yıl bölgede bir mezarlık ortaya çıktığını bu nedenle oraya hassasiyet göstererek önceki gün kazı çalışmalarının başlatıldığını söyleyerek, “seçimlerden dolayı o bölgeye polis koruması verilemedi bu nedenle risk almamak için önceki gün kazı çalışmaları başlatıldı. Ancak herhangi bir hırsızlık olayı olmamıştır” dedi.

Polis Basın Subaylığı ise ‘hırsızlık’ olayıyla ilgili herhangi bir şikayette bulunulmadığını belirtti.

 

Vatandaşlar “çalındı” diyor

Lefkeli bazı vatandaşlar uzun zamandır bölgede kaçak kazıların açıldığını ancak herhangi bir tespitte bulunulmadığını ileri sürdü. Son olarak Soli Harabeleri bölgesinde kaçak kazılar bulunduğu ve bazı eski eserlerin çalındığı iddia edildi. YENİDÜZEN’e ulaşan bazı bölge sakinleri “Kral mezarlıkları dediğimiz bir yerde çok büyük bir bölme açıldı ve bir kısım eser çalındı. Ne kadar eski eser çalındığı bilinmediği için gizli tutuluyor” iddiasında bulundu. Bölge sakinleri, birkaç gündür polisin de bölgede devriye gezerek, incelemeler yaptığını ileri sürdü.

Azimli: “Böyle bir durum yok”

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya bölgede bazı kaçak kazıların tespit edildiğini ancak büyük bir hırsızlık olayı duyulmadığını söyledi. Polis Basın Subaylığı ise ‘hırsızlık’ olayıyla ilgili herhangi bir şikayette bulunulmadığını, Eski Eserler Dairesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 

Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise Soli Harabeleri bölgesinde Eski Eserler Dairesi Güzelyurt Amirliği’nin kazı çalışmalarının sürdüğünü ancak böyle bir durumla karşılaşılmadığını dile getirdi. Azimli, arkeologların bölgedeki kazılarının sürdüğünü herhangi bir hırsızlık olayının gerçekleşmediğini belirtti.

Aşıkoğlu: “Kaçak kazı şüphesi var ama hırsızlık olmadı”

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Soli Harabelerin bölgesinde bazı kaçak kazılardan şüphelenildiğini belirterek, Eski Eserlerin bölgede çalışmalar yaptığını söyledi. Geçtiğimiz yıl bölgede bir mezarlık ortaya çıktığını bu nedenle oraya hassasiyet göstererek önceki gün kazı çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Aşıkoğlu, “seçimlerden dolayı o bölgeye polis koruması verilemedi bu nedenle risk almamak için önceki gün kazı çalışmaları başlatıldı. Ancak herhangi bir hırsızlık olayı olmamıştır” dedi.

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur