1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefke'de ilk başkan Suzan Tokay
Lefke'de ilk başkan Suzan Tokay

Lefke'de ilk başkan Suzan Tokay

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Lefke İlçesi’nin 1. Olağan Kongresi, Lefke İlçe binasında gerçekleştirildi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Lefke İlçesi’nin 1. Olağan Kongresi, Lefke İlçe binasında gerçekleştirildi. Kongreye Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Kadın Örgütü Genel Başkanı Çelen Özkaynak, Kadın Örgütü temsilcileri, MYK üyeleri, Lefke İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Lefke’nin ilçe olmasının ardından ilk kez oluşturulan Kadın Örgütü Lefke İlçe Başkanlığı görevine tek aday olarak başvuran Suzan Tokay getirildi. Kongrede Kadın Örgütü Lefke İlçesi Yönetim Kurulu üyeleri de belirlendi. Divanın oluşturulmasının ardından sırasıyla konuşmalar, faaliyet raporunun okunması ve organların seçimi yapıldı.

 

Sorakın: CTP’nin rolü çok önemli

Kongreye hitap eden Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hem Kıbrıs Sorunu’nun çözümünde ve hem de Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik ve sosyal yaşamının ileriye taşınmasında üstlendiği rolün çok önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasında partinin faaliyetleri konusunda bilgiler aktaran Sorakın, kadın, gençlik ve sivil toplum hareketlerinin toplumun ileri gitmesinde çok önemli olduğuna değindi.

 

Özkaynak: “Mücadelemiz artarak büyüyecek”

Kadın Örgütü Genel Başkanı Çelen Özkaynak ise Lefke’nin ilçe olmasının ardından ilk kez Kadın Örgütü kongresi gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkanlığa seçilen Suzan Türkay ile birlikte çok güzel işlere imza atacaklarının altını çizen Özkaynak, mücadelelerinin artarak büyüyeceğine dikkat çekti.

 

Türkay:“Birlik ve beraberliğe katkı sağlayacağız”

Kadın Örgütü Lefke İlçe Başkanlığı görevine tek aday olarak talip olan ve bu göreve seçilen Suzan Türkay da, Lefke’de ilk kurulan Kadın Örgütü olarak çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. Türkay, partinin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacaklarını belirterek, kongreye katılanlara teşekkür etti.

 

Lefke İlçesi Yönetim Kurulu belirlendi
CTP Kadın Örgütü Lefke İlçe Başkanlığına tek aday olarak başvuran Suzan Türkay üyelerden onay alırken, yönetim kurulu da 8’i asil 3’ü yedek üye olarak görev yapmak üzere şu isimlerden oluştu:  Ayşe Aktan, Feride Ertürk, Filiz Uskuri, Gaye Hacımulla, Gülay Aktan Kadan, Hülya Kasap, Meryem Uçar, Rahime Öznur İnanır, Şaziye Ok, Şükriye Uzunoğlu, Yağmur Şahmaran Uçar.

Bu haber toplam 3355 defa okunmuştur
Etiketler :