1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Lefke’de festival coşkusu
Lefke’de festival coşkusu

Lefke’de festival coşkusu

Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen 8. Hurma Festivali, dün  başladı.

A+A-

 

 

Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen 8. Hurma Festivali, dün  başladı.

Lefke Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; hurmanın tanıtılması, üreticilerin desteklenmesi ve Kıbrıs kültürünün yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen festival, saat 09.30’da kortej yürüyüşüyle başladı.


Lefke Bandabuliyası’nda ( Kapalı Pazar) gün boyu devam edecen festivalde, Uluslararası Lefke Sanatçılar Buluşması ve Sevgi Duvarı adıyla sergiler açıldı, Cittaslow Seferihisar ve Cittaslow Lefke ilçesindeki üreten kadınlar buluşması yer aldı, hurmacıların hurma ağaçlarına tırmanma gösterileri düzenlendi.

l1-006.jpg

l2-005.jpg

l5.jpg

l3-003.jpg

Hurma dalına yasemin dizme ve hurma macunu yapımı yanında halk dansları gösterilerinin, genç yetenekler konserinin yer aldığı festival kapsamında, rehber eşliğinde Lefke tanıtım turu da düzenlendi.

“Cittaslow - Sakin Şehir Lefke Sizi Çağırıyor” sloganıyla düzenlenecek festivalin açılışını, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş ve Dünya Fitness Şampiyonu olan Lefke ilçesi çocukları yaptı.

Lefke Hurma Festivali, Eril Cambaz’ın saat 16.00’da verdiği konserin ardından saat 20.00’de Lefke AKM’de İsmail Kaşot yönetiminde Lefke Kültür ve Sanat Derneği’nin TSM konseri ile sona erdi.

 

Fotoğraflar: Mustafa Erkan

Bu haber toplam 3738 defa okunmuştur
Etiketler : ,