1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefke’de Akaçalı dönemi
Lefke’de Akaçalı dönemi

Lefke’de Akaçalı dönemi

Lefke Türk Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Yıltaç Mükellef adaylıktan çekilirken Mehmet Akaçalı kulübün yeni başkanı oldu

A+A-

Haldun Oktay

Süper Lig ekiplerinden Lefke Türk Spor Kulübü’nde Olağan Genel Kurul dün akşam kulüp lokalinde düzenlendi. Mevcut başkan Yıltaç Mükellef ve Mehmet Akaçalı’nın başkanlık için aday olduğu Genel Kurul’da Yıltaç Mükellef’in adaylıktan çekilmesi sonrası Akaçalı kulübün yeni başkanı oldu.

Mükellef: “Bu bir bayrak yarışı”
Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Salih Gökeren, sekreterliklerine Ulaş Oktay ve Haluk Giray getirildi. Divanın oluşumunun ardından Yıltaç Mükellef söz isteyerek bir konuşma yaptı. Beş yıl önce Teoman Oktay’dan aldığı görevin bir bayrak yarışı olduğunu aktaran Mükellef, kendisinin görevini tamamladığını dile getirdi. Her zaman aday çıkması halinde bırakmaya hazır olduğunu hatırlatan Mükellef, uzun yıllar birlikte çalıştıkları Mehmet Akaçalı’nın aday olduğunu öğrendiğini ve adaylıktan çekilme kararı aldığını belirtti. Mükellef bundan sonraki dönemde Akaçalı’ya her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.

Raporlar onay aldı
Mükellef’in konuşmasının ardından kulübün Genel Sekreteri Nevzat Kaymakamoğlu faaliyet raporunu Genel Kurul’a okudu ve rapor oy birliği ile onay aldı. Faaliyet raporunun ardından mali rapor üyelere okundu. Rapora göre Lefke’nin muhtelif alacakları 1 milyon 32 bin 500 TL, muhtelif borçları 832 bin 321 TL 31 kuruş olarak gösterildi. 200 bin TL’lik farkın 168 binlik kısmının kulübün çek hesabına verileceği belirtilirken yeni yönetime 32 bin TL’lik bir miktar devredilmiş oldu. Mali rapor da Genel Kurul’da üyeler tarafından onaylandı.

Akaçalı: “Altyapıya önem vereceğiz”
Yıltaç Mükellef’in çekilmesi ile birlikte tek aday kalan ve başkan seçilen Mehmet Akaçalı yaptığı konuşmada öncelikli olarak altyapıya önem vereceklerini kaydetti. Yıltaç Mükellef’e davranışından dolayı teşekkür eden Akaçalı, kulübü çok iyi bildiğini ve hayatının bir parçası olduğunu söyledi. Geniş bir yönetim kurulu oluşturacaklarını ve bunun yanından en önemli hedeflerinin altyapı olacağını belirten Akaçalı bu yıl U15 takımının çıkarılmadığını, Süper Lig’de şampiyon olup altyapılarının olmamasının bir anlam taşımayacağını aktardı.

Bu haber toplam 2508 defa okunmuştur