1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LEFKE YASTA
LEFKE YASTA

LEFKE YASTA

Mehmet Akif Caddesi üzerinde dün sabah saat 04.30 sıralarında meydana gelen feci trafik kazasında 37 yaşındaki Murat Ömür olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta şoför olarak bulunan Şükrü Serkan hafif yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı

A+A-

 

Lefke dün sabah trafik kazasına uyandı, kazada hayatını kaybeden Murat Ömür’e ağladı. Murat Ömür feryatlar arasında toprağa verilirken annenin sözleri herkesi ağlattı: Nereye gittin oğlum?

Didem MENTEŞ

Lefke dün sabah trafik kazasına uyandı, kazada hayatını kaybeden Murat Ömür’e ağladı.
Lefke’de dün saat 04.30 raddelerinde aynı araçta bulunan Lefkeli Murat Ömür ve Şükrü Serkan trafik kazası geçirdi. Kaza sonucu 37 yaşındaki Murat Ömür hayatını kaybederken, Şükrü Serkan hafif yaralı olarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındı.
Polisten alınan bilgiye göre Lefke’de Mehmet Akif Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Şükrü Serkan yönetimindeki ER 052 plakalı araç, Gemikonağı’ndan Lefke yönüne seyrederken sola meyilli virajda, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu tümseğe ve ağaca çarptı.
Emniyet kemeri bağlı olmadığı öğrenilen Murat Ömür’ün başının ağaca çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Kaza sonrası aracın içinde bira şişesi olduğu görüldü.
Hafif yaralı olan Şükrü Serkan polis gözetimine alınırken, Murat Ömür ise yapılan otopsinin ardından dün Lefke Cami’de kılınan ikindi namazı ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde Ömür ailesinin feryatları yürekleri parçaladı.


------------------------------------------------------

Lefkeliler şokta!

Lefke’de dün sabah meydana gelen feci trafik kazası yörede büyük üzüntüye neden oldu. Lefke Belediyesi sağlık bölümünde çalışan Murat Ömür ve Lefkoşa Artesa’da çalışan Şükrü Serkan, önceki gün birlikte yemek yiyip eğlendikten sonra çıktıkları trafikte korkunç bir trafik kazası geçirdi.
Mehmet Akif Caddesi üzerinde ilerledikleri esnada araçta şoför olarak bulunan Şükrü Serkan’ın sola meyilli virajda, direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve önce tümseğe sonra da ağaca çarptığı belirtildi. Bu arada YENİDÜZEN’e konuşan bazı aile yakınları aracın önüne köpek fırladığı ve Şükrü Serkan’ın köpeğe çarpmamaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini iddia etti.

Aile fenalık geçirdi
Kaza sonucu 37 yaşındaki Murat Ömür hayatını kaybederken, Şükrü Serkan hafif yaralı olarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Kazayı duyan aile yakınları olay yerine giderken, ilk anda Murat Ömür’ün annesi Netice Ömür’e oğlunun öldüğü söylenmedi. Şükrü Serkan’ın ailesi de haber alır almaz Lefkoşa Hastanesi’ne koşarken, Murat Ömür’ün cansız bedeni hastanenin morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde Şükrü Serkan polis tarafından tutuklanırken, Murat Ömür otopsiye alındı. Oğullarının ölümüyle yıkılan anne Netice Ömür ve baba Hasan Ömür fenalık geçirerek hastanede tedavi altına alındı. Lefke halkı ise yaşanan trafik kazasının şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Bu arada ‘kazaya sebebiyet vermek suçu’ nedeniyle Şükrü Serkan’ın ise bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkması bekleniyor.

-----------------------------------------------------

Anne Netice Ömür’ün feryatları yürekleri dağladı:

“Nere gittin oğlum…”

Yaşanan feci trafik kazası ardından Murat Ömür dün Lefke’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Lefkeliler her iki evladına duyduğu üzüntüyü yaşarken, Ömür’ü son kez yolcu etmek için cenazeye akın etti. Büyük bir kalabalığın oluştuğu cenaze töreninde gözyaşları hiç durmadı. Lefke Cami’de ikindi namazıyla gerçekleşen cenaze töreni öncesi Lefkeliler, Murat’ın Lefkoşa’dan gelen tabutunu omuzlarda taşıdı. Ömür’ün tabutuna çok sevdiği Lefke Spor Kulübü’nün forması konulurken, tabut çelenklerle donatıldı.

Tabutun hemen ardından baba Hasan Ömür, yakınlarının kolunda cenaze alanına güçlükle gelirken, hemen ardından eşi Netice Ömür, aile yakınlarıyla birlikte geldi. Ömür ailesi aldığı ilaçlar etkisiyle ayakta durmaya çalışırken, evlatlarının tabutu başında acı acı ağladı.

Baba Hasan Ömür; “Murat’ım gitti…” diyerek feryat ederken, anne Ömür’ün isyanı ise yürekleri dağladı. Anne Netice Ömür: “Akşam son gidişiydi de yattım kaldım, aramadım kendini. Ah Murat’ım! Korkutlar söylemediler bana. Evladım, iki gözüm… Yarı yolda bıraktın bizi Murat, sen bize bu görevi yapacaktın biz sana değil. Arkadaş kurbanı oldun. Muradım gitti…” şeklinde haykırdı. Birçok yakınında gözyaşlarını tutamadığı cenaze töreni, Murat Ömür’ün cansız bedeni omuzlarda taşınarak toprağa  verilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 2860 defa okunmuştur